Bivši talenat Mege u Razvojnoj ligi: Simonović mora da se izbori za mesto u Čikagu

Nikola Vučević je glavni izbor Bulsa na centarskim pozicijama

  • 0
Marko Simonović Mega Sokerbet Foto: MN Press

Jedan od najvećih Meginih talenata iz prošle sezone, Marko Simonović letos je potpisao trogodišnji ugovor sa Čikago Bulsima nakon što je 2020. godine izabran kao 44. pik na Draftu.

Ugovor vredan 4.324.872 dolara neće se menjati ni nakon najnovije promene koja kaže da će se on u nastavku sezone "kaliti" u razvojnom timu Bulsa - Vindi Sitiju. Pored reprezentativca Crne Gore, tamo će se naći plejmejker, Devon Dotson i krilo, Tajler Kuk, koji su potpisali dvosmerne ugovore sa Čikagom.

Prethodnog leta u Letnjoj ligi ostvarivao je proseke od 12,0 poena, 4,4 skokova, 2,0 asistencija i 1,4 ukradene lopte za oko 19 minuta provedenih na terenu na pet utakmica. Sve to uticalo je na Bulse da ga angažuju.

Još od početka sezone videlo se da će Simonović upasti u "zapećak" Nikole Vučevića, pa je selidba u razvojnu ligu bila i očekivan sled događaja. Vindi Siti ove godine sa klupe predvodi Henri Domerkat, koji je poznat u radu sa mladim košarkašima.

Video: Mega preživela dramatičnu završnicu: Stipčević promašio trijumf Krke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA