Pustili decu da se igraju oni pobedili ABA ligaša: OKK Beograd sa juniorima deli lekcije

Još jedan dokaz da godine nisu važen već samo kvalitet i rad

  • 3
OKK Beograd Foto: OKK Beograd

Trijumf OKK Beograda u duelu sa izrazitim favoritom, ekipom zemunske Mladosti, rezultatom 90:87 i to na gostujućem terenu, nesumnjivo je veliko iznenađenje minulog, četvrtog kola Košarkaške lige Srbije.

Ali, kuriozitet više je i podatak da su popularni klonferi glavnog kandidata za osvajanje prvog mesta u KLS i učesnika ABA 2 lige savaladali sa juniorima, s obzirom da su bili lišeni pomoći najiskusnijih igrača Luke Mitrovića i Nemanje Sladoje zbog povreda.

Gotovo zvuči neverovatno da je najstariji igrač OKK Beograda u ovom meču bio Marko Brekić koji je rođen 2001. godine, dok su svi ostali igrači 2002. i 2003. godište, odnosno tinejdžeri.

Blistali su Petar Kovačević sa čak 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Luka Bogavac sa 21 poenom i Mihailo Mušikić sa osam poena, devet skokova i sedam asistencija. Imena koja bi svakako trebalo zapamtiti s obzirom da su Kovačević i Mušikić mladi reprezentativci Srbije i bez svake sumnje svetla budućnost naše košarke.

OKK Beograd Foto: OKK Beograd

- To je jedna dobra grupa izuzetno vrednih i poslušnih momaka. Već dugo su zajedno, dobro se poznaju i sada već mogu reći da postepeno sazrevaju. To su zaista velike nade koje tek treba mnogo toga da daju srpskoj košarci.

- Moram da naglasim da je šef stručnog štaba Vasilije Budimić stvario sjajnu atmosferu u ekipi, svaki dan uživamo na treninzima i svi jedva čekamo da dođemo u halu. Sve to rezultira dobrim rezultatima i ovako vidnom napretku ovih mladih igrača – rekao je Veselin Petrović, pomoćni trener OKK Beograda i nekadašnji reprezentativac.

Video: Vrhunska rampa Kuruca pa Ladej za tri: Partizan prestao da se poigrav već igra košarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA