≫ 

Radonjić protiv kuma traži novi brejk Zvezde u Evroligi

Mogu li crveno-beli do trijumfa u Kneževini?

  • 4
Dejan Radonjić Foto: Marko Jovanović

Posle (ne)očekivanog poraza od Albe u prethodnom kolu na domaćem terenu, košarkaše Crvene zvezde ove sedmice očekuje duplo gostujuće kolo Evrolige gde je prvi protivnik ekipa Monaka!

Duel u Kneževini zakazan je za utorak veče od 19 časova, a zanimljivo je što će to biti duel dvojice kumova na klupama oba tima - Dejana Radonjića i Zvezdana Mitrovića! Njih dvojica su veliki prijatelji, Zvezdin trener za sada vodio 1:0 u međusobnim duelima, ali ovaj će biti potpuno drugačiji.

Pre svega zbog činjenice da je Monako sada favorit protiv crveno-belih, dok je svojevremeno Radonjić bio "u prednosti" sa Bajernom protiv Mitrovićevog Asvela.

Zvezdan Mitrović Trener Monaka Zvezdan Mitrović Foto: Marko Jovanović

- Monako je osvajač Evrokupa, napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. Angažovanjem igrača poput Motejunasa, Tomasa, pa Džejmsa dali su jasan znak da je dobar tim nadograđen i da postoji kvalitet za dobar rezultat. Već su dosta pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, Džejms je jedan od najboljh indiviudalaca u ligi, atletski su dobra ekipa i jasno je da nas očekuje težak zadatak u Monaku - rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener crveno-belih je napomenuo da je Nikola Ivanović u izolaciji, Eron Vajt u svom programu oporavka, dok je nova briga Nikola Kalinić koji je doživeo lakšu povredu i pod znakom pitanja je njegov nastup.

Oba tima imaju skor 2-3, s tim što je Monako sezonu otvorio sa 2-0. Glavni igrač tima im je Majk Džejms koji u proseku beleži 16.6 poena, 5.2 skoka, 4.4. asistencije i dve ukareden lopte po utakmici. Gledajući statistiku oba tima, jasno je da će Zvezda biti bliža pobedi ukoliko se bude igralo na manji broj poena.

- Očekuje nas jedna jako neugodna utakmica protiv Monaka, jedne odlične ekipe. Oni mnogo trče, potrebno je da energetski budemo na potrebnom nivou i da probamo da se nadigravamo. Sigurno nam najveća opasnost preti od Majka Džejmsa i Vila Tomasa, dva sjajna evroligaška igrača - rekao je Aleksa Uskoković koji bi u odsustvu Ivanovića trebalo da dobije vežu minutažu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA