≫ 

Oklahoma iskoristila klauzulu u ugovoru Pokuševskog, Srbina čeka još 2,8 miliona

Aleksej nagrađen još jednom sezonom u redovima Tandera

  • 0
Aleksej Pokuševski

Foto: AP/Tanjug

Odlična prva sezona Alekseja Pokuševskog u NBA ligi, naterala je čelnike Oklahome da iskoriste klauzulu u ugovoru i produže saradnju sa srpskim košarkašem!

Pokuševski je u redove Tandera stigao na početku prošle sezone i potpisao je dvogodišnji ugovor, s tim da je u klauzuli pisalo da Oklahoma može da ga produži za još jednu sezonu - što su i uradili. Takođe, postoji mogućnost da ugovor uđe i u čevrtu godinu, ali to će biti moguće tek na početku sledeće sezone.

Pokuševski je 2020. izabran kao 17. pik na NBA draftu i prema navodima grčkih medija ove sezone bi trebalo da zaradi 2,672,000 dolara, do će sledeće dobiti povišicu u iznosu od 2,799,400 dolara.

Srpski košarkaš je do sada odigrao 48 mečeva u NBA ligi i u proseku je beležio 7.0 poena, 4.6 skokova, 2.1 asistenciju i0.9 blokada po meču. U proseku je igrao 24 minuta, a na startu nove sezone imao je 10 poena protiv Hjustona i četiri protiv Filadelfije. Protiv Jute na startu nije pogađao, iako je igrao 15 minuta.

Video: Lebron krenuo na polaganje, Nemanja mu lupio šamar: Potez Bjelice o kojem se priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA