Smailagić oduševljen Obradovićem: "Od njega sam više naučio, nego za 3 godine u NBA"

Skroman je mladi momak iz Koteža

  • 6
Želimir Željko Obradović, Alen Smailagić

Foto: Marko Jovanović

Partizan je rešio da ove sezone napravi "bum" u jadranskoj, ali i evropskoj košarci, uložili su u tim, doveli su neke proverene evropske igrače, ali i proverenog i najboljeg trenera u Evropi - Željka Obradovića. Izuzev proverenih igrača, oni su se okrenuli i nekim mlađim, a jedan od njih je upravo i Alen Smailagić koji je posle tri godine provedene u NBA ligi rešio da se vrati u Srbiju i zaigra za ovaj klub.

Smailagić je bio velika enigma kada je stigao, odnosno, nije se baš naigrao u NBA ligi, te se postavljalo pitanje, šta on može da donese ovoj ekipi? Očigledno je košarkaš iz Koteža brzo demantovao sve koji su imali i najmanju sumnju u njega i ustalio se na centarskoj poziciji u timu.

- Što se tiče košarke nisam mnogo naučio, ali sam naučio mnogo o profesionalizmu, kako da se ponašam, kao da pričam sa ljudima. To mi je naravno pomoglo u karijeri. Sada učim košarku od Željka Obradovića i to mi pomaže - istakao je on.

Ovaj mladi košarkaš (21) je proveo dve sezone u Golden Stejtu, gde je odigrao 29 utakmica. Bio je najmlađi igrač u istoriji razvojne lige kada ga je Santa Kruz doveo iz Srbije 2018. godine, a sada kaže da je sam rad sa Žejkom Obradovićem u Partizanu mnogo bolji od svega što je radio u dosadašnjoj karijeri.

- Sve je sjajno, trener Obradović je najbolji trener kog sam ikada imao. On mi uvek objasni u čemu grešim. Više sam naučio od njega nego do sada u celoj profesionalnoj karijeri. Znamo šta on želi i znamo da želi najbolje za nas - izjavio je Alen Smailagić.

Video: Smailagić demonstrira u Areni ono što je naučio u NBA: Krađa, pa kucanje u Lebronovom stilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rezim

    26. oktobar 2021 | 18:41

    Auu brate postao si nocna mora za ova 2 fmp-a..ocekujemo da se sa njima malo soprdate na radost postenih srba i svih navijaca partizana..mora se znati . ko je ko a ko niko i nista..samo gazite najbolji ste tim u istoriji aba lige za buducih 10 godina...nek se zna

  • Horizont

    26. oktobar 2021 | 22:52

    Udbi nije lako .Dosta godina su bili BAHATI .

  • Comedy

    27. oktobar 2021 | 00:36

    Aaaaauuuu kakvo šlihtanje i uvlačenje. Baljak. Kako će ovo sve da se raspadne iduće godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA