Igokea sve dalje od plasmana u narednu fazu LŠ, Bajićev tim poražen u Češkoj

Imali su gosti iz Republike Srpske šansu za trijumf u završnici

  • 0
Dragan Bajić selektor Makedonije Foto: MN Press

Košarkaši Igokee sve su dalje od plasmana u narednu fazu FIBA Lige šampiona, pošto su danas poraženi na gostovanju u Češkoj protiv ekipe ČEZ Nimbruk. Iako su se vratili iz dvocifrenog deficita i čak i poveli početkom poslednje deonice, momci Dragana Bajića nisu imali snage za trijumf - 86:82.

Česi su do pobede stigli preko dramatične završnice u koju su ušli sa zalihom od šest poena. Ipak, Igokea je u jednom momentu uspela da priđe na koš iza leđa Nimbruka, ali je Ros Kolbi pogodio dva slobodna bacanja i postavio konačan rezultat. Posle toga smo videli i pogrešno dodavanje Džejmsa Robinsona, ali tim iz Laktaša nije faulirao, svestan da će biti bitan i uzvratan susret.

Igokea je sada na skoru 1-2, koliko ima i PAOK. Sa druge strane, Galatasaraj i Nimbruk imaju 2-1. Daleko od toga da je sve izgubljeno za košarkaše Dragana Bajića, ali je problem taj što kod kuće do kraja igraju samo protiv češkog sastava.

Najbolji u timu iz Republike Srpske bio je Dešon Stivens sa 19 poena i čak 11 skokova, pratio ga je Markiz Starks sa samo jednim manje, a dvocifreni su bili još Dalibor Ilić sa 12 poena i Antabija Voler sa 10 poena.

Kod Nimbruka, istakao se neverovatni Džerik Harding sa čak 29 poena, a odličan je bio Vojćeh Hruban sa 17 poena, kao i Demetri Rivers koji je dodao 12 poena.

U sledećem kolu, ekipa Igokee igra u gostima protiv Galatasaraja od kojeg je izgubila pre dve sedmice u Laktašima rezultatom 85:89.

Video: Radonjićev tim uz dosta muke upisao 4. pobedu u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA