≫ 

Košarkašice Crvene zvezde u Poljskoj traže prvu pobedu u Evropi posle 12 godina

Crvena zvezda se iz Poljske vraća u petak, u nedelju gostuje u Šapcu ekipi Duge u 5.kolu domaćeg šampionata

  • 0
Prijateljska utakmica između Crvene zvezde i Đera

Foto: Telegraf

Кošarkašice Crvene zvezde mts u četvrtak od 18 časova u poljskom Bidgošču igraju meč 3.kola grupe F Evrokupa, protiv domaće ekipe КS Basket 25.

Crvena zvezda je jutros otputovala letom za Varšavu, na drugom od tri uzastopna gostovanja, odakle je očekuje nastavak puta za 226 kilometara udaljeni Bidgošč.

Ekipa КS Basket 25 je do grupne faze Evrokupa došla preko baraža i pobeda nad grčkim predstavnikom Elefterija Moshatu. U prve dve utakmice Evrokupa ubedljivo su poraženi od Olimpijakosa (103-68) i Nadežde (77-45), a duel protiv Crvene zvezde biće im prvi na domaćem parketu.

Najveći problem treneru Vukoviću pravi to što ekipa ni u Poljskoj neće biti kompletna. Zvezda nije u kompletnom sastavu već duži period, posle meča 1.kola sa Nadeždom. Meč u Poljskoj će propustiti Jelena Jovanović, Alison Švagmejer i Jovana Spasovski.

- Nismo kompletni, to stvara najveći problem, imamo manju rotaciju, i ubrzan ritam utakmica koji pokušavamo da pratimo i budemo što spremniji u takvoj situaciji, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo prvu pobedu u Evropi. Uvažamo ekipu Bidgošča, rezultati iz prve dve utakmice nas neće zavarati sigurno, Olimpijakos i Nadežda su kvalitetni timovi. Malo su starije od nas, svakako će i oni želeti pobedu na domaćem terenu. Očekujem tešku utakmicu u Poljskoj, neizvesnu, ali idemo na pobedu.

Video: Šampionke Evrope podižu pehar: Pogledajte slavlje srpskih košarkašica sa navijačima

Nađa Nedeljkov je protiv Кraljeva proteklog vikenda bila najefikasniji pojedinac, nadamo se da će „namestiti“ ruku, kako ona zna, i u Bidgošču.

- Očekuje nas teško gostovanje u Poljskoj i nastavak jakog rasporeda i ritma utakmica, ali mi željno iščekujemo meč. Motivacija će biti velika, i uz našu prepoznatljivu energiju na terenu nadamo se i dobroj igri.

Za kratko vreme Кendrian Eliot se brzo nametnula i postala vredan deo tima. Milica Bojović i Кendrian će i u Bidgošču voditi teške duele sa protivnicima, ovog puta Šveđankom Natali Fontejn i Amerikankom Džilijan Alejn, koja je najefikasniji pojedinac ekipe u prve dve utakmice, (13.5 poena po meču)

- Radujem se utakmici u Poljskoj, sigurna sam u mogućnosti i kvalitete našeg tima da budemo uspešni u ovom meču i da nastavimo da budemo bolji posle svakog izazova u takmičenju. Veliko je iskustvo igrati na ovom nivou, sa ovim devojkama, verujem da moj tim i ja pripadamo ovde i da su ispred nas velike stvari. Nadamo se pobedi, mi nastavljamo ka našim ciljevima i sticanju velikog iskustva ovakvih mečeva.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA