≫ 

Spektakl u "Morači": Budućnost srušila Valensiju, Kobs presudio gostima u drami

Sjajan duel pripao Podgoričanima koji sad imaju 2-0 u Evrokupu

  • 0
Džastin Kobs Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti savladali su Valensiju u 2. kolu Evrokupa, u pitanju je grupa B, i to poenima Džastina Kobsa 22 sekunde pre kaja, za konačlnih 71:70.

Bio je to vrhunac sjajne partije ekipe Aleksandra Džikića u poalednjoj deonici u kojoj su uspeli da nadoknade minus, tome su kumovale vezane trojke Micova i Silija, a onda i dotuku renomirani španski tim solo akcijom američkog plejmejkera kroz srce reketa.

Za delirijum u "Morači".

Kobs je utakmicu završio sa 10 poena, Atić je bio odličan i najefikasniji sa 17, Micov je odigrao najbolju partiju od povratka u klub, garnirao je sa 14 poena, i to je trojka koja je napadački najjače izgurala trijumf ABA ligaša.

Što se tiče same utakmice, Valensija je vodila gotovo sve vreme, u prvom poluvremenu i deset razlike i delovalo je da drži sve konce igre u svojim rukama, da ima punu kontrolu situacije. Ipak, uporni i borbeni igrači Budućnosti imali su ideju kako da preokrenu.

Gosti su pred poslednjih deset minuta imali sedam poena prednosti, negde pred finiš i šest razlike, no i taj kapital im nije bio dovoljan da stave tačku, pa se iz Crne Gore vraćaju bez trijumfa.

Sili, Micov, Vajli, pa Kobs, svi zajedno su svojski doproneli da oko 2.3000 navijača ode kućama pun utisaka o još jednoj dobroj partiji i pobedi svog tima.

Podsećamo, Budućnost je u minulom kolu ABA lige izašla i kao pobednik u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije.

Dodajmo samo da su kod Valensije najefikasniji bili Prepelič sa 14 poena i Rivero sa 11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA