≫ 

Zvezda prekida seriju poraza u Milanu? Jedna važna činjenica daje nadu da mogu to!

Utakmica između Armanija i Crvene zvezde igra se u četvrtak dvorani “Mediolanum Forum” od 20.30 sati.

  • 10
Crvena zvezda - Armani Foto: MN press

Košarkaši Crvene zvezde su u mini seriji od tri poraza u elitnom takmičenju Evroligi, a u Milano je stigla posle izgubljene utakmice od Monaka u Monte Karlu.

Ekipa Armanija je u vrhu tabele sa pet pobeda i jednim porazom, a slove i ove godine za kandidata za F4.

Mogu li crveno- beli do pobede u Milanu kojom bi prekinuli seriju poraza? Teško je, ali ne i nemoguće jer je Armani ekipa koja odgovara Zvezdi. Naime od četiri duela odigranih u "Mediolanum Forumu" beogradski tim je dobio sva četiri. Znači, Zvezda ne zna za poraz u gradu mode. Jedini poraz je doživela na svom tereneu gde ima i dve pobede. što je skor 6-1 za srpski ti.

Šta kaže statistika?

Ono što će definitivno odlučiti je odbrana oba tima, mada Zvezda ovoga puta mora da pokaže pomak u napadu. Milano dozvoljava samo 72,7 poena po meču držeći protivnike na niskim procentima šuta (49,0% 2FG, 31,7% 3FG).

Zvezda je jedan od timova sa najslabijim brojem poena (67,7 poena po meču) u takmičenju uprkos tome što je vodila u Evroligi 2021-22 u procentu šuta za dva poena (58,6%).

Poslednja je u šutu za tri poena (25,8%), tako da bi pronalaženje boljih opcija za Voltersa, Ostina Holinsa i Ognjena Dobrića za šut bila jedna od opcija za dobar napad.

luis skola Foto: MN Press

Zvezda je napravila 14,3 izgubljene lopte po utakmici i mora da spusti taj prosek ako želi da ima priliku da ukrade pobedu u gostima na teškom mestu kao što je Mediolanum Forum.

- Sledi nam meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Međutim, Milano je posle 5 vezanih pobeda doživeo poraz u Minhenu

- Nakon pet startnih pobeda doživeli su prvi poraz u utorak uveče u Minhenu i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristiili smo da se regenerišemo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu” rekao je Radonjić za klupski sajt.

Video: Radonjić bi rado ušao u igru i dao koš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    28. oktobar 2021 | 10:44

    A jel idete na F4!?😂😂😂😂🥫🥫🥫🥫😂😂😂😂🥫🥫🥫🥫🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂🥫🥫🥫😂😂

  • 1389

    28. oktobar 2021 | 09:17

    Teško da prekida. Mogli su i mistera da pokupe na putu za Milano, da ne trosi svoje pare za obilazak kuce posle poraza od giganta u Surdulici

  • NekoKo

    28. oktobar 2021 | 18:54

    Oće ... Saša Obradović i Radonjić su treneri istih dometa. Jednom je odbrana kriminalna a drugom napad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA