≫ 

Zvezdin četvrti vezani poraz u Evroligi: Olimpija prejaka, pobednik odlučen već posle prve deonice

Crveno-beli gubili 24:6 već nakon prve četvrtine, Holins će morati dobro da se zamisli posle ove utakmice u kojoj je pogodio samo jedan šut iz igre od deset pokuašja

Crvena zvezda - Armani Foto: MN press

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su nisku poraza kojoj su dopisali četvrti u nizu na terenu favorizovane Olimpije iz Milana koja je potukla Beograđane 79:62, toliko lako da je sav posao rešila već posle prve četvrtine utakmcie.

Taj period meča završen je vođstvom tima Etorea Mesine 24:6!

Bila je to daleko najslabija četvrtina Zvezde u ovoj sezoni, a i duže...

Sve što se posle dešavalo bilo je tek popravljanje utiska i jurnjava da se istopi razlika koja je, na kraju, spuštena tek za poen u odnosu na košmarni ishod prvih deset minuta meča. Pokazalo se i ovog puta da se bez igrača koji u rukama ima sigurnih "15+" poena kako god se rival zvao ne može pred najjače timove Evrope. Crveno-belima je preko potreban bašt takav kalibar, košgeter, izraziti šuter, finišer, jer sa aktuelnim napadačkim adutima teško da se i slabiji rivali nego što je milanski sastav mogu dobiti.

Ne može se samo od odbrane živeti...

Ostin Holins Foto: Marko Jovanović

Kad smo već kod šutera, igrač koji je u tom pogledu trebalo da istupi dosad najjače, i dobro je plaćen za to, Ostin Holins, podbacio je po ko zna koji put. Večeras je moguće odigrao i najlošiju partiju u klubu: samo šest poena od Amerikanca i to uz katastrofalnu statistiku, tek 1/10 iz igre (jedna trojka, 3/3 sa penala)!

Prva tri napada na utakmici su išla na Holinsa, kao da je bila ideja da se razigra, međutim bivši košarkaš Zenita ništa nije mogao da pogodi, pa ga je Radonjić brzo izvukao iz igre. Dotad, pa do samog kraja te kobne prve četvrtine Olimpija je izgradila prednost koja je ostala nedostižna za Beograđane.

Zanimljivo, Zvezda je naredne dve trećine rešila u svoju korist (21:19, 23:19), obe je bila u plusu, u jednom momentu je prišla na obećavajućih devet razlike, no bio je to i poslednji trzaj večeras u Milanu.

Bilo je naravno u tom dobrom periodu po goste svetlih momenata u oba pravca, solidnih napada i rešenja, sporadične tranzicije, iskreiranih akcija i odbrane svog reketa, ali opet malo, premalo preciznih hitaca bez kojih se ne može živeti u ovom rangu takmičenja.

Za pohvalu je opet partija Luke Mitrovića (17p, 7sk) i donekle Ognjena Dobrića (13p, 1/6 za tri), očekivalo se više od Kalinića (8p), dok su Lazarević (7p) i Uskoković (6p) ovog puta bili na visini zadatka. Opet, sve je to bilo daleko od bilo kakve pretnje za iskusni sastav Etorea Mesine kojim je dirigovao Rodrigez, a najistaknutiji egzekutori bili Šilds (18p), Denijels (12p), Tarževski (10p)...

Opet je, pomenusmo već, šut izdao Beograđane, tek 4/21 gađali su za tri poena, a zabrinjava činjenica da je to sad već postao Zvezdin standard u Evroligi ove sezone.

Alibi za poraz opet može biti činjenica da su nedostajali važni aduti Vajt i Ivanović, sa njima Zvezda dobija na širini i kvalitetu, ali, imajući u vidu karakteristike obojice, ne dobija ni sa njima ono što joj u ovom trenutku najviše nedostaje - provereni košgeter.

Kako bilo, Zvezda naredno kolo čeka sa odnosom pobeda i poraza 2-5, Milano je pri samom vrhu sa skorom 6-1 i definitivno je i protiv Beograđana potvrdio da ima tim za velika dela.

Jedina dobra vest po crveno-bele posle lošeg niza je činjenica da će dva naredna evroligaška meča odigrati na svom terenu, najpre sa Panatinaikosom, potom i sa Asvelom.

Evroliga, 7. kolo

Olimpijakos - Fenerbahče 67:65

Alba - Bajern 69:82

Makabi - Barselona 85:68

Petak

Uniks - Real Madrid 18

Zenit - Baskonija 19

Anadolu Efes - Žalgiris 19:30

Panatinaikos - Asvel 20

Monako - CSKA 20

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IDEA Zagreb

    28. oktobar 2021 | 22:35

    Opet su naši crveno bijeli dečki izgubil... 😋

  • VRS

    28. oktobar 2021 | 22:29

    Laganim ali sigurnim koracima ka magicnom 17-tom mestu, haha.

  • 🔴🔵⚪

    28. oktobar 2021 | 21:19

    Sta je sa najboljom odbranom u EVROPI???🤣😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA