≫ 

OKK Beograd sa juniorima tukao i Radnički posle produžetka, užička Sloboda novi lider KLS

Užičani i Klonferi nastavljaju sa sjajnim rezultatima u domaćem prvenstvu

  • 1
Aleksa Ilić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude nova sjajna sezona za užičku košarku. Ekipa Slobode novi je lider Košarkaške lige Srbije nakon ubedljive pobede na gostovanju Slodesu u Beogradu, pa su se momci Olivera Popovića tako barem do sutra "osamili" na čelu tabele i sutra bi mogli da ih uhvate samo Vojvodina i Dinamik - 81:100.

Zanimljivo je da je Sloboda na ovom meču postigla 100 poena za manje od 37 minuta, a potom se potpuno opustila i nije dala nijedan do kraja utakmice. Nije to svakako ugrozilo visoku prednost koju su imali kroz veći deo utakmice, a jedinu krizu imali su na prelasku iz druge u treću četvrtinu kada je tim Marka Borasa prišao na dva poena "iza leđa" Rosonera.

Najefikasniji kod Užičana bio je krilni centar Aleksa Ilić koji je postigao 25 poena, dok je Nedeljko Prijović bio blizu dabl-dabla pošto je imao 19 poena uz osam skokova i tri asistencije. Dvocifreni su bili još Đorđe Božić i Aleksandar Ilkić sa po 13 poena. Na drugoj strani, u ekipi Slodesa su nerešiva enigma bili Mihailo Todorović sa 27 poena i bivši igrač Užičana, Nikola Hristov sa sedam trojki iz 11 pokušaja, koji je dao 21 poen.

OKK Beograd Foto: OKK Beograd

Jako važnu pobedu ostvario je i OKK Beograd, koji je ponovo nastupio sa juniorima u Kragujevcu protiv Radničkog i to im je još jednom donelo rezultat. Klonferi su u dvorani "Jezero" ubacili 101 poen, ali tek nakon produžetka gde su potpuno razbili domaće sa 21:5. Na kraju je bilo 85:101 za tim iz glavnog grada Srbije.

Blistao je kod Klonfera mladi Petar Kovačević sa 27 poena i devet skokova, a na to je dodao i dve asistencije. Mladi Mihailo Mušikić koji nastupa na dvojnoj licenci iz Mege dodao je 18 poena, a dvocifrena su bila još četiri košarkaša - Andrija Grbović sa 16 poena, Luka Bogavac i Luka Paunović sa 12 poena, te Oleksandr Kobzistij sa jednim manje. Na drugoj strani, iskusni Raško Katić je postigao 23 poena, dok je Nikola Veljović finiširao sa 19 poena.

Metalac se oporavio od debakla protiv Slobode u hali "Veliki park" od pre sedam dana, pa je pred svojim navijačima posle bolje poslednje deonice savladao Dunav (74:64), dok je Kolubara počastila Zlatibor pred svojim navijačima "stotkom" (100:96). Čajetinci se nalaze u krizi rezultata i na startu nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije imaju skor 2-4, koliko imaju i Lazarevčani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Borac doživeo debakl i izgubio sa 18 razlike: Željkov Partizan bez milosti u Čačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA