≫ 

NBA košarka u KLS: Amerikanac ubacio 35 poena za poluvreme, Zlatibor "brojao" do 116

I Mladost je ubacila stotku protiv Tamiša

  • 0
Lakvinton Ros Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ako je suditi po uvodne dve utakmice sedmog kola Košarkaške lige Srbije, ovog vikenda nas očekuje prava rapsodija na terenima širom naše zemlje. Strelci su bili izuzetno raspoloženi, videli smo ogroman broj poena, neke "podvige", a pobede su ostvarile ekipe Zlatibora i Tamiša.

Naročito zanimljiv bio je duel odigran u novoj sportskoj hali u Čajetini, gde su domaći postigli čak 116 poena protiv Metalca, koji je u dosadašnjem delu sezone prikazivao sasvim kvalitetne partije. Ipak, večeras su doživeli pravi potop - 116:80.

Ono što je naročito impresivno je učinak Lakvintona Rosa, koji je "žario i palio" po Čajetini postigavši 35 poena samo tokom prvog poluvremena. Da stvar bude luđa, u nastavku utakmice nije ubacio nijedan poen, iako je bio na terenu dobar deo vremena.

Sve u svemu, bio je blizu da ispiše istoriju i postane jedan od retkih koji je na utakmici Košarkaške lige Srbije ostvario indeks od 50 poena ili veći. Ubacio je 35 poena, a sakupio je devet skokova i četiri asistencije uz +/- statistiku od +40!

Pobedu Zlatibora uveličali su još Filip Đuran sa 21 poenom, Tadija Tadić koji je dodao 17 poena, Aleksa Čabrilo koji je ubacio jedan manje i Sandi Grubelič koji je meč završio sa 14 poena. U poraženom sastavu najefikasniji su bili Andrija Marjanović sa 23 poena i Milenko Veljković sa 16 poena.

Andrija Bojić Foto: Dragana Stjepanović / ABA 2 liga

Još dve sjajne individualne partije videli smo i u pobedi Mladosti iz Zemuna na gostovanju Tamišu u Pančevu. Ekipa Dragana Jakovljevića "prebacila" je stotku i prekinula niz poraza u Košarkaškoj ligi Srbije - 89:104.

Sjajni Andrija Bojić imao je indeks od 38 poena uz 26 postignutih poena i osam skokova, te dve asistencije. Isti broj poena ubacio je i Matija Belić koji je imao šest skokova, ali i tri asistencije i dve ukradene lopte.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Sandro Sanadze sa 16 poena, dok su po poen manje ubacili Filip Pavićević i Ivan Smiljanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Mitrović: Ne znam podatak koliko smo trojki postigli, ali čini mi se kao da smo dali 20

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA