Borac dugo vodio, pa doživeo težak poraz od Studentskog centra u Podgorici

Čačani su u drugom poluvremenu ubacili samo 28 poena, dok je domaćin postigao čak 49

  • 0
KK Studentski centar - KK Borac Foto: SC Derby / ABA liga

Sjajnu košarkašku predstavu ove večeri pružili su nam igrači Studentskog centra i Borca. U meču u kojem smo videli veliki broj preokreta, pobedu je na kraju odneo domaći sastav koji je tako upisao četvrti trijumf i "ubacio" se u gornji deo tabele ABA lige - 88:74.

Čačani su zaista imali lepu priliku da trijumfuju u Podgorici, ali ih je nešto slabije drugo poluvreme koštalo pobede. Vodili su gosti iz grada na Moravi tokom većeg dela uvodnih 20 minuta, domaći su istopili tu razliku, a potom konačan udarac zadali u samoj završnici meča, gde su došli i do ubedljive razlike u svoju korist.

Presudna je bila daleko bolja odbrana domaćih u trećoj i četvrtoj četvrtini, gde su ograničili Čačane na 12 i 16 ubačenih poena. Da su bili nešto staloženiji sa linije za slobodna bacanja, gosti bi verovatno "izvukli" i nešto više iz ovog susreta, ovako ostaje žal za propuštenom prilikom.

U timu iz Podgorice, poeni su bili gotovo savršeno raspoređeni. Kenan Kamenjaš ubacio je 15 poena, Kajl Vinales je dodao 12 poena, dok su Flečer Megi i Džastin Edvards završili na po 12 poena. Dvocifren je bio i Boris Tišma koji je ubacio 10 poena.

U timu Borca, dva igrača završila su na 14 postignutih poena - Marko Pecarski i Ivan Marinković. Na 13 poena se zaustavio Aleksa Novaković, dok je Lautaro Lopez ubacio 12 poena.

Borac će se u narednom kolu sastati sa ekipom Cibone na domaćem parketu, dok će Studentski centar tražiti pobedu protiv FMP-a u Železniku.

Video: Fantastična koreografija Delija posle dužeg vremena u Pioniru: Ovako su ispratili u bitku košarkaše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA