≫ 

Veče iznenađenja u KLS: Poražena vodeća Sloboda, Raško Katić "sravnio" Dinamik

Bilo je baš "berićetno" za timove iz donjeg dela tabele večeras na terenima širom Srbije

  • 0
raško katić Foto: MN Press

Leskovčani će sigurno dugo pamtiti ovu sredu. Preko 1.100 njih večeras je u "Dubočici" prisustvovalo sjajnoj utakmici između njihovog Zdravlja i Slobode, koju je domaći tim posle velike drame rešio u svoju korist i tako lideru na tabele iz Užica naneo drugi poraz ove sezone - 78:75.

Mogao je Luka Aksentijević da postane junak Rosonera, imao je šut za produžetak iz ćoška u poslednjoj sekundi, ali je lopta samo odskočila od obruča i time je moglo da počne veliko slavlje domaćih.

Generalno gledano, bila je ovo sjajna i uzbudljiva utakmica u kojoj su oba tima imala svoje momente. Bolje ga je otvorila Sloboda, potom se probudila ekipa iz Leskovca i imala dvocifrenu razliku na svojoj strani, ali su Užičani našli svoj put natrag.

KK Sloboda Užice, Aleksandar Ilkić Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Koštalo je domaće i to što im se u završnici utakmice povredio najefikasniji košarkaš u dotadašnjem delu susreta. Nedeljko Prijović je posle jednog duela pod obručem nezgodno doskočio i iskrenuo zglob, zbog čega je ostatak meča proveo na klupi.

Junak pobedničke ekipe bio je Kornelijus Lamonte Hadson, koji je na oko minut pred kraj pogodio uz faul i tako nagovestio pobedu Leskovčana. On je bio najefikasniji igrač susreta sa 24 poena, a na sve je dodao pet skokova i jednu asistenciju. Dvocifreni su bili i Svetozar Stamenković sa 17 poena i Stefan Đorđević sa tri manje.

U ekipi Slobode istakao se Đorđe Dimitrijević koji je po izlasku Prijovića bio lider tima. Završio je meč sa 21 poenom, tri skoka i pet asistencija. Pomenuti Nedeljko je ubacio 16 poena, dok su dvocifreni bili centar Aleksa Ilić sa 14 poena i plejmejker Jan Novak sa tačno 10 poena.

Neočekivan poraz doživeo je i drugoplasirani Dinamik i to drugi vezani, pošto im je meru pre nekoliko dana "našla" i Sloga. Večeras su platili ceh u Kragujevcu protiv sjajnog Radničkog, koji se trijumfom poravnao sa Dorćolcima na tabeli - 95:84.

Blistao je nestvarni Raško Katić ubacivši čak 23 poena uz osam skokova. Ono što je impresivno je da je šest igrača u domaćem timu bilo dvocifreno, pa su pored nekadašnjeg igrača Partizana i Zvezde na dve brojke završili - Stefan Mitrović sa 16 poena, Dimitrije Raičević sa jednim manje, te Nikola Veljović, Filip Dumić i Marko Ilić sa po 11 poena. U poraženom sastavu istakao se Vojin Medarević sa 18 poena.

U preostala tri susreta videli smo pobedu "fenjeraša" i Partizanove filijale, ekipe Dunava. Oni su iznenadili Novi Pazar na gostovanju, čime su potvrdili da se klub iz Jošanice nalazi u krizi (60:76). Kolubara je demolirala Metalac u Lazarevcu (74:56), dok je Tamiš posle drame u Kraljevu slavio protiv Sloge (75:76).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kevin Panter o derbiju sa Zvezdom: Biće ludo, čoveče, biće ludo, spremni smo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA