Zagorac iznenađen Zvezdom: "Bili su odlični, naši igrači nisu bili na tom nivou"

Kapiten Partizana analizirao je večerašnji derbi u kojem je njegov tim doživeo neuspeh

  • 12

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u večitom derbiju protiv Crvene zvezde večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" (71:56). Od prvog do poslednjeg minuta imali su zaostatak, koji nisu uspevali da nadoknade i da time spreče prvi poraz u regionalnoj ABA ligi ove takmičarske godine.

Komentar iz redova Partizana posle utakmice dao je Rade Zagorac. Pohvalio je igru Crvene zvezde večeras i istakao je da njegovi saigrači večeras nisu bili na potrebnom nivou koji je neophodan za pobedu u jednoj takvoj utakmici.

- Odlična je bila Zvezda, nešto što smo pre utakmice istakli, spremnija u ovom trenutku za derbi i rezultat u ovom delu sezone, što nas je iznenadilo. Ova ekipa je pravljena u tom maniru, pravljena sa jako kvalitetnim igračima, igrači u našem taboru nisu bili na tom nivou. Dosta iskusnija su ekipa, koja ima više iza sebe, koja vrlo dobro poznaje koji su to sitni detalji koji u derbiju prave razliku, nešto što je u drugom planu. Dobar nauk za nas, ovo iskustvo nam ništa neće značiti, ako ne budemo znali kako da ga iskoristimo - rekao je Zagorac.

Dodao je da je i atmosfera u hali uticala na to da Zvezda večeras dođe do pobede.

- Svakako da jeste. Atmosfera je jedan od glavnih faktora u derbijima. Moram da istaknem da je Zvezda spremnija za derbi utakmice, delom i zbog toga. Prišli smo na 46:40, imali smo bacanja koja su mogla utakmicu još više da učine interesantnijom. Promašili smo dva bacanja, oni su odmah imali dva iskorišćena. Nedovoljno dobro.

Pitanje je da li će se Partizan sada fokusirati na utakmicu sa Lijetkabelisom u Evrokupu u sredu ili će deo analize biti posvećen derbiju.

- Te dve stvari su uslovljene jedna drugom. Sigurno ćemo biti okrenuti ka tome, ali je ovo jedan jako dobar materijal na kojem može dosta toga da se izvuče. Ekipa koja igra Evroligu na dobrom nivou.

Video: Obradović kratak posle prvog derbija od povratka u srpsku košarku: Imali smo katastrofalan šut

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA