Košarkašice Kraljeva u humanitarnoj misiji: Igraju meč za porodicu koja je ostala bez doma!

Fenomenalan potez "lavica" iz Kraljeva da pomognu svojim sugrađanima

  • 1
ŽKK Kraljevo Utakmica ŽKK Radivoj Korać i ŽKK Kraljevo, arhiva. Foto: Printscreen Youtube

Stravičan požar izbio je u petak ujutru u porodičnoj kući Jakovljevića u kraljevačkom Vojnom naselju, u trenutku kada je troje maloletne dece bilo unutra, a samo čudom, ili srećom, u vatrenoj stihiji niko nije povređen.

Devojčica Milica (10) i njena starija braća Teodor (12) i Trifun (14) spavali su kada je došlo do požara u kuhinji, a majka i otac otišli su do lekara po doznake jer su preležali korona virus. Stvari, dokumenta, nameštaj, uspomene, sećanja... Sve je nestalo, ali su roditelji Mila i Zoran ipak srećni jer život nema cenu.

Ali, dobri ljudi Srbije su se odazvali da pomognu. Ženski košarkaški klub Kraljevo odličio je da pomogne na svoj način. Sportski direktor Tatjana Živanović je ispred kluba objasnila njihovu nameru.

- Razmišljali smo kao klub na koji način da im pomognemo i došli na ideju da u sklopu 8. kola Prve ženske lige napravimo humanitarnu utakmicu. Dočekujemo u petak od 18. sati Vojvodinu 021 jednu odličnu ekipu u hali sportova u Kraljevu. - kaže Živanovićeva.

ŽKK Kraljevo Foto: ŽKK Kraljevo

- Pozvala sam i sve sportske klubove Kraljeva i gradsku vlast i sve sportske radnike da podrže akciju. Ovim bi pozvala sve ljude dobre volje da se prikljuće i odvoje vreme. Ulaz u halu se neće naplaćivati, ali će biti u hali kutije gde svako može da donira sredstva koliko može, a mi ćemo takođe kao klub da odvojimo sredstva za pomoć porodici.

- Ono što garantujemo to je dobra utakmica, a sad želimo da je napravimo i da bude korisna - rekla je direktorka kluba.

Video: Blok 70 tri meseca nakon požara: S jedne strane miris hrane, s druge paljevine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA