Čović: "Ponašanje pojedinaca nedopustivo, to se vuče od meča Zvezda - Fenerbahče"

Predsednik Zvezde osudio je ponašanje navijača koji su ubacivali predmete na parket i vređali Željka Obradovića

  • 62
KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su veoma ubedljivo Partizan (71:56) u prvom večitom derbiju ove sezone i tako su se poravnali sa njima na vrhu tabele ABA lige. Konstantno su diktirali ritam, odigrali sjajnu odbranu i zasluženo su slavili.

Međutim, pojedini navijači Crvene zvezde pravili su problem, pošto su tokom meča dobacivali Željku Obradoviću i zasipali teren predmetima, zbog čega je utakmica tri puta prekinuta u prvoj četvrtini.

O svemu tome je dan kasnije pričao i predsednik Zvezde, Nebojša Čović na TV B92. Istakao je da su u klubu reagovali na nesportsko ponašanje i da su smirivali strasti na tribinama.

- To smo se svi dogovorili, da zaustavljamo takve nemile scene i skandiranja. Atmosfera je bila sjajna, s tim da nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. Mada, to se vuče od one utakmice Zvezda - Fenerbahče, ali da zaboravimo, prošla voda - rekao je Čović.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić takođe je uzeo učešće u smirivanju strasti na sinoćnoj utakmici.

- Radonjić je reagovao, reagovali su i ostali i što se nas tiče, to nismo podržavali nikad, ni za igrača, ni za trenera, ni za porodice, što se desilo na Partizan - FMP, na šta je Željko reagovao gestikulacijama - pomenuo je Čović nedavno odigrani duel u Pioniru.

Video: Obradović kratak posle prvog derbija od povratka u srpsku košarku: Imali smo katastrofalan šut

Nerviralo ga je i to što su pojedinci konstantno ubacivali predmete na teren, od toga jedan čvrst, nalik na čokanjčić.

- Bilo je ubacivanja predmeta na teren, čak i jednog tvrdog predmeta, ne znam ko je to i nadam se da ćemo da pronađemo tu osobu, ali moram da pitam - kakvu pamet imaš čoveče kada uzmeš čokanjčić pa ga baciš na teren!? Takvo ponašanje je nedopustivo. Svi su očekivali da će navijači Zvezde da se ponašaju kao i pojedine grupe Partizanovih navijača. Preduzeli smo sve da se ne dogodi i nije se dogodilo - podvukao je Čović.

Osvrnuo se i na sve što je Partizan preživeo ove sezone.

- Mislim da je bila napravljena atmosfera previše naduvanog balona. Zvezda ima sistem koji je već 10 godina postavljen i u kontinuitetu to radimo, imali smo i promene trenera. Radonjić je sad tu u drugom mandatu drugu sezonu. Koncipirali smo tim računajući da nas čekaju veliki izazovi u ABA ligi i u Evroligi, uz užasno naporan kalendar takmičenja. Imali smo mnogo više utakimca nego Partizan i to teških - rekao je predsednik Zvezde.

Nebojša Čović Printskrin: Prva Tv

Komentarisao je i njegovu raniju saradnju sa Željkom Obradovićem, sa kojim tvrdi da ima dobar odnos.

- Partizan će rasti i Željko će to oblikovati. Nije nam bilo opterećenje što je došao Željko, cenimo ga po rezultatima u košarci i van košarke, imao sam priliku s njim da radim i u KS Jugoslavije, sećate se i Olimpijskih igara 1996... Ali ceo koncent Zvezde nije koncipiran tako da se plašimo bilo koga. Imamo jasnu strategiju - hrabrost i iskustvo. Imamo veliki broj igrača koji znaju i kvalitetni su, kao što i oni imaju igrače koji imaju znanje i kvalitet, ali bitno je da sve euforije nestanu - reči su Čovića.

Video: Žoc se okrenuo ka tribini pa učio navijače lepom ponašanju: Legenda Partizana ne dozvoljava vređanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    15. novembar 2021 | 18:53

    Sve je ovo tvoje maslo , krijes se iza mase , dizes tenzije ,ložiš ogranicene pojedince , Zeljko prekida skandiranje tvoojj ženi , ti dajes izjavu da je slab na ime Vesna , (ime njegove supruge ) ,e moj Covke kukavice jedna..

  • Febo...

    15. novembar 2021 | 19:20

    Čuj pojedinci, ma svi ste vi musavci isti. Ti si taj koji sistematski uništava srpsku košarku, sram te bilo!!! Hvala Bože što ne navijam za zvezdu!!!

  • Saša

    15. novembar 2021 | 19:24

    Dosta više sa tim pretnjama, doći će revanš pa doći će revanš. Videćemo šta će te uraditi na utakmici. Naravno ako se pre toga nepobijete međusobno, što je veća verovatnoća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA