Zašto nema Kalinića na spisku reprezentacije? Pešić dao logično objašnjenje

Selektor je uzimao sve okolnosti u obzir

  • 13

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odredio je spisak od 24 igrača za novembarski "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i utakmice protiv Letonije i Belgije.

Ono što je svima upalo u "oko" je da nema Nikole Kalinića, lidera Crvene zvezde mnogi su mislili da to ima veze sa Evroligo, ali su na spisku neki evroligaški igrači poput Nedovića, Marinkvića, Micića, Dobrića, Davidovaca koji su takođe iz Zvezde.

Međutim, Pešić je za Arenu sport objasnio svoju odluku na najrazumniji način:

- Nema puno igrača koji imaju to reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali te igrače jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosioc i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića.

- Jednostavno u razgovoru sa Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče - Efes.

- Obavili smo razgovore pa ćemo da vidimo. Miloš Teodosić želi da igra, on je kapiten reprezentacije. Postavio sam mu isto pitanje kao i Saletu Đorđeviću, u smislu kakvi su mu planovi. Sale mi je rekao da je dosta i da ga sve boli i da bi se više posvetio porodici preko leta i da će igrati samo za klub.

- Miloš me je svojim odgovorom iznenadio, rekao mi je da će biti tu sve dok bude bio potreban. To je zaista lepo za čuti' - rekao je Pešić.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    15. novembar 2021 | 22:40

    Neka je pozvan Rade Zagorac, sve ostalo mi je nebitno, ako nista drugo bar cemo se dobro nasmejati.

  • Vile

    15. novembar 2021 | 22:43

    A IMA mesta za AVRAMOVIĆA majsmesnijeg IGRAČA u poslednjih 10 GODINA

  • xaxa

    15. novembar 2021 | 23:25

    Bez Zagorca i Trife nema jake reprezentacije, jel tako glodari?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA