≫ 

Zajon se ugojio i posle terapije, ali nakon ogromne pauze kreće sa kontakt igrom

Postoji bojazan da bi talentovani Amerikanac mogao da ponovo doživi povredu

  • 0
Zajon Vilijamson Foto: AP/Tanjug

Peh za pehom ređao se u karijeri Zajona Vilijamsona. Nakon što je odabran kao prvi pik na NBA draftu, američki košarkaš imao je niz povreda. Međutim, dobre vesti su da bi uskoro mogao da dobije zeleno svetlo za kontakt igru i zbog toga je počeo da radi "jedan na jedan".

Vilijamson će sledeći specijalistički pregled imati 24. novembra, posle čega se očekuje da se uključi u rad sa ostatkom ekipe. Povratak na parket očekuje se sredinom decembra, ali je američka javnost zabrinuta zbog zdravstvenog stanja momka koga su mnogi okarakterisali kao naslednika Lebrona Džejmsa.

Problem predstavlja višak kilograma koji ima Zajon, pošto ni najnoviji snimci ne pokazuju neki Bog zna kakav boljitak u njegovoj ishrani. U klubu su verovali da je Vilijamson mogao da bude spreman za utakmicu protiv Filadelfije, ali se situacija značajno promenila.

Fizikalna terapija se odužila za nekoliko sedmica, a na sve to se nadovezala priča o eventualnom trejdu Vilijamsona. U sportskom sektoru i dalje postoji strah zbog njegovih kilograma, ali se u franšizi nadaju da će ih se brzo otarasiti i moći da radi bez ikakvih ograničenja.

Podsetimo, Vilijamson je još na Djuku imao ozbiljnih problema sa kolenom, pokidao je i meniskus tokom prve godine, a onda je doživeo prelom prsta. Zbog toga ni u Nju Orleansu nisu nimalo srećni, jer su se nadali da bi uz njega konačno krenuli ka vrhu NBA lige.

A trenutno je situacija daleko od bajne. Pelikansi imaju skor 2-13, čime su zakucani za dno tabele Zapadne konferencije. Vilijamson je tokom perioda kada je bio zdrav pružao sjajne parije uz 27 poena i 7,2 skoka u proseku.

Video: Zajon Vilijamson uspeo da iskrivi obruč zakucavanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA