Lučić je ponovo junak Bajerna! Srpski košarkaš "slomio" Panatinaikos ludom trojkom

Bavarci su potom kroz penal završnicu upisali vredan trijumf

  • 1
vladimir lucic Foto: twitter/euroleague

Drama uz potpis Vladimira Lučića! Srpski košarkaš rešio je meč protiv Panatinaikosa u kojem je Bajern imao i dvocifren zaostatak, ipak važnom trojkom na oko 30 sekundi do kraja prelomio je meč u korist Bavaraca i tako im doneo petu pobedu ove sezone u Evroligi - 81:78.

Iako je Bajern svakako bio veliki favorit, Panatinaikos se pokazao kao zaista tvrd orah, kao što je to uostalom i bio slučaj u većini prethodnih njihovih međusobnih duela. Problem je pravio veliki broj promašenih šuteva za tri poena (čak 22), ali je pogodak ipak došao u pravo vreme.

Bila je ovo utakmica u kojoj nijedna od ekipa nije mnogo grešila, a može se reći kada se podvukla poslednja crta da su promašena slobodna bacanja ipak na kraju presudila da Panatinaikos ne ode kao trijumfalan natrag u Grčku.

Sami su doduše za to krivi. U dva navrata su stizali do +10, u poslednjoj četvrtini su stigli do devet razlike, ali su potom naglo pali, Bajern je krenuo sa pritiskom i to im se isplatilo. Od 61:70 brzo su stigli do 77:76, napravivši seriju 16:6.

Poenterski, pak, najviše je doprineo Darun Hilijard sa 20 poena, pratio ga je Dešon Tomas sa 15 poena, dok je Ogustin Rubit ubacio 12 poena. Kod gostiju, videli smo dobru partiju Joanisa Papapetrua koji je ubacio 17 poena, dok je Deril Makon ubacio 12 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Igrači Zvezde spremni za put u Španiju posle pobede u Večitom derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    19. novembar 2021 | 08:53

    Zna se čija je škola Luca legenda..🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA