Ne baš sjajno veče za Srbe u NBA: Bogdan pobedio i dao 7 poena, Pokuševski bez učinka

Jedan je bar uspeo da odnese pobedu...

  • 3
Bogdan Bogdanović Foto: MN Press

NBA liga se polako zahuktava, što znači i sve više Srba na terenu. U poslednjim mečevima najjače košarkaške lige na svetu, na terenu su se našli i srpski košarkaši Bogdan Bogdanovići njegova Atlanta, koja je odnela pobedu protiv Šarlota, kao i Aleksej Pokuševski koji je pretrpeo poraz od Seltiksa.

Košarkaši Atlanta Hoksa, za koje nastupa naš Bogdan Bogdanović, savladali su Šarlot Hornetse sa 115:105, uz krajnje skromnu rolu našeg košarkaša. S druge strane, Oklahoma je pretrpela poraz od Boston Seltiksa sa skoro identičnim rezutlatom, ekipa iz Masačusetsa je slavila sa 111:105, dok je "Poku" proveo devet minuta bez postignutog poena.

Bogdan Bogdanović nije bio preterano efikasan, postigao je tek sedam poena, ali su tu bili njegovi saigrači koji su nadomestili njegov poenterski izostanak. Najefikasniji igrač u pobedi Hoksa bio je Klint Kapela, koji je meč završio sa "dabl-dabl" učinkom, pošto je postigao 20 poena, a uz to je dodao i 15 skokova.

Oklahoma je igrala protiv nešto, bar na papiru, moćnijeg rivala - Boston Seltiksa. Aleksej Pokuševski je najavljen kao igrač koji će imati značajnu ulogu u Oklahomi, zbog čega je propustio i leto sa reprezentacijom kako bi se što bolje pripremio za izazove koji će se naći pred njim, ali za sada ne ide to baš kako je planirano.

Boston je u jednom trenutku meča imao i prednost od 25 poena, međutim, finiš je doneo nešto bolju Oklahomu koja je na kraju spustila na "pristojnih" šest poena zaostatka. Džejson Tejtum je bio najefikasniji igrač na meču sa 33 poena, dok je Denis Šruder ubacio četiri poena manje.

Kod Tandera, najbolji je bio Dort sa 16 poena, a Džoš Gidi dodao je dva manje.

Ostali rezultati:

Indijana - Nju Orleans 111:94

Vašington - Majami 103:100

Milvoki - Orlando 117:108

Minesota - Memfis 138:95

Portland - Filadelfija 118:111

Sakramento - Juta 105:123

Video: Jokić se našalio sa saigračem pa napucao loptu nogom na tribine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    21. novembar 2021 | 13:00

    On kao bek treba po utakmici da ubacuje minimum 20-25 poena, a on kada ubaci 14-16 onda se pise da je imao sjajno vece i da je "dominirao". Smesno kao i Bijelica i Pokuseski. Svi su oni komedija za Jokica, Doncica, Dragovica....

  • Ja

    21. novembar 2021 | 10:28

    Ovaj čovek treba reprezentaciji.Kakav Jokić...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA