Avramović sija posle pobede: "Zaboravili smo Zvezdu, moramo pobeđivati jače utakmice"

Crno-beli su slomili otpor Podgoričana u poslednja četiri minuta susreta i odneli su pobedu

  • 22
Aleksa Avramović, Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana odneli su veoma važnu pobedu u devetom kolu ABA lige protiv ekipe Budućnosti u Areni, rezultat je bio 75:66, a najviše zasluga za ovaj trijumf ide sjajnom kombo-beku iz Čačka, Aleksi Avramoviću.

Još jedan razlog zašto je ovo velika pobeda za Partizan je i to u kakvom periodu ona dolazi, posle poraza u "Večitom derbiju" od Crvene zvezde, potom i nezgodne utakmice u Evrokupu protiv Lijetkabelisa, pronašli su snage crno-beli i pobedili su jedan od najjačih timova na Jadranu.

Pored Alekse Avramovića koji je izluđivao igrače Budućnosti sa ukradenim loptama, dobar je bio i Alen Smailagić, međutim, ipak se mora priznati da je Čačanin bio taj "iks faktor" na meču, pošto je uspeo da šest puta ukrade loptu igračima iz Podgorice.

- Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gde smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te "male" utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu.

- Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj deonici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena - izjavio je Avramović.

Želimir Željko Obradović, Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

Košarkaš se takođe dotakao i "problema" koje je klub imao u ne tako dalekoj prošlosti, kao i glavnih razloga za nešto slabiju igru.

- Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju.

Pred ovim igračem je uskoro i reprezentativna pauza, a on je skoro sigurno, jedan od košarkaša koji će se naći na spisku Svetislava Pešića pred meče u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Želim da poželim sreću svima koji su pozvani. Siguran sam da idemo na obe pobede i dati makismum. Dolazi nam novi trener, novo upoznavanje, novo sve i jedva čekam - rekao je Avramović, a pootom se osvrnuo i na debakl naše selekcije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

- Jako dugo sam se oporavljao od toga. Imali smo šansu generacije. Da smo osetili Olimpijske igre... To je nešto o čemu svaki sportista sanja. Ali, ne smemo da klonemo duhom. Izgubili smo, idu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Evropsko na koje smo se plasirali. Ide novi ciklus, oči su uprte ka Letoniji i Belgiji.

Video: Avramović: Trener Obradović mi je rekao da dam oba, ali ja sam namerno promašio drugo bacanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolest

    21. novembar 2021 | 11:45

    Koliko trebaš da budeš bolestan da se predstavljaš kao Grobar i kukaš i teraš igrača u klub za koji ne znaš gde mu je adresa

  • Дража

    21. novembar 2021 | 10:23

    😂😂😂

  • Febo

    21. novembar 2021 | 13:42

    Sumnjam da ste zaboravili 21 kos za poluvreme(to vam je negativni rekord svih vremena)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA