Dončić ima pik na Kliperse: Prozivao ih, dobio tehničku, pa "flertovao" s tripl-dablom

Slovenac igra odlično ove sezone i jedan je od najvećih favorita za osvajanje titule MVP-ja

  • 0
Luka Doncic, Klipersi Printskrin: Twitter / WorldWideWob

Košarkaši Dalas Maveriksazabeležili su treću uzastopnu pobedu protiv LA Klipersa sa 112:104 i to tek nakon produžetka, pošto je Pol Džordž dao trojku u poslednjoj sekundi. Srpski centar koji nastupa za Dalas,Boban Marjanović, odigrao je tek jednu sekundu bez ikakvog učinka, dok je sjajnu utakmicu imao Luka Dončić.

Otkad je stigao Dončić u NBA ligu, odmah je uspeo da razvije veliki rivalitet usmeren ka ekipi LA Klipersa, što se moglo videti iz godine u godinu, iz utakmice u utakmicu, a i nastavlja u istom ritmu da se primećuje kad god ove dve ekipe izađu na megdan jedna drugoj.

Ovoga puta, Dončić je u toku prve četvrtine imao "1 na 1" situaciju sa protivničkim plejmejerkom Manom, bez nekog napora je Dončić završio taj napad i poentirao, da bi potom uputio malo "treš toka" (thrash talk) ka igraču Klipersa, rekavši mu da je "premali za njega". Međutim, arbitar meča je okarakterisao ovo kao neprimereno i pokazao je košarkašu tehničku ličnu grešku, što je izazvalo smeh kod Slovenca.

Ipak, to je uspelo samo da razljuti Dončića koji je do kraja dao 26 poena, a propustio je i dobar deo meča zbog povrede. Njegov izostanak je nadoknadio Porzingis koji je postigao 30 poena, čime je bio najefikasniji, ali ipak, najzaslužniji za pobedu je Slovenac koji je pored poenterskog učinka imao i po devet asistencija i skokova.

Na drugoj strani, kod Klipersa najviše poena je postigao Redži Džekson, on je meč završoi sa 31 poenom, dok je Pol Džordž postigao 26.

U nastavku možete pogledati i trojku Pola Džordža kojom su Klipersi došli do produžetka, u kom su postigli samo jedan poen za pet minuta.

Video: Dončić sa logoa poslao koplje u srce Kingsa: Čudesni Luka sa skoro pola terena za pobedu Dalasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA