Radonjić otkrio kada se vraća Vajt: "Nadam se da ćemo manje pričati o povredama"

Trener Zvezde komentarisao je i šanse njegove ekipe pred meč sa Uniksom u Evroligi

  • 0
Dejan Radonjić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde ove sedmice vraćaju se na domaći teren u Beogradu. U dvorani "Aleksandar Nikolić" će tokom sutrašnjeg dana pred sobom imati ekipu koja se posle katastrofalnog starta sezone vratila na pravi kolosek i nalazi se u velikom usponu forme.

Utakmica se igra sa početkom od 19.00 časova, a ruski tim je u poslednjih pet mečeva ostvario četiri pobede. Ona protiv Armanija (97:71) bila je ubedljivo najsigurnija od svih i potvrdila je da će tim iz Kazanja ipak konkurisati za mesto u plej-ofu Evrolige.

Strateg Zvezde, Dejan Radonjić ističe da je svestan kvaliteta narednog rivala, uzimajući u obzir i stanje u kojem se nalazi njegov tim pred početak utakmice.

- Uniks je u poslednjim nedeljama u sjajnoj formi. Igraju stvarno odlično i ostvarili su neke velike pobede. Dobri su u oba pravca i spremni da igraju na visokom nivou. Ofanzivno su potentni, atletski dobri, mogu mnogo toga da naprave. Savladali su neke ekipe koje su ponajbolje u ovom trenutku, dobili su taj Armani sa velikom razlikom, pre toga i Real. Imaju nekoliko trijumfa posle nešto slabijeg početka sezone - rekao je Radonjić.

eron vajt Foto: twitter/kkcrvenazvezda

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, koji u Zvezdi već duže vreme nije na nekom zavidnom nivou, Radonjić je istakao da su trenutno svi osim Vajta u trenažnom procesu.

- Izašli smo iz tog nekog teškog mikrociklusa i koji je proizveo problematiku, trudili smo se da na najbezbolniji način prođemo kroz taj ritam. Kroz nekih par treninga smo pokušali da uradimo što više moguće, da se oporave povređeni igrači, da izađemo odatle na zadovoljavajući način. Sve vreme je prisutan taj osećaj da stalno nešto može da se desi, u ovom trenutku su svi osim Vajta u treningu. Neki sa manjim problemima, ali se nadam da će se manje pričati o tome u narednom periodu - tvrdi trener Zvezde.

Iako je bilo pomena da bi povređeni košarkaš mogao da uđe u trenažni proces tokom tekuće sedmice, Radonjić ipak tvrdi da će se naredne nedelje znati koliko je blizu povratka.

- Sledeće nedelje ćemo znati koliko je Vajt blizu povratka - zaključak je Dejana Radonjića.

Video: Radonjić nikad kraći iako je Zvezda pobedila u derbiju: Najvažniji su bodovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA