≫ 

Ristić: "Delovalo je kao da su Letonci na šuterskom treningu, nisu mogli da promaše za tri"

Srpski košarkaš zadovoljan je važnom pobedom na startu kvalifikacija

  • 1

Košarkaši Srbije kasno sinoć su u dramatičnoj završnici u dvorani "Aleksandar Nikolić" uspeli da upišu vrednu pobedu protiv Letonije (101:100) na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu.

Bez dosta važnih igrača, ali uz veliku želju, Srbija je ostvarila trijumf pogotkom Marka Jagodića-Kuridže sa linije za slobodna bacanja na oko tri sekunde do kraja utakmice.

Jedan od igrača koji je zaista dao sve od sebe na terenu bio je i Dušan Ristić. Naš košarkaš je Letoncima ubacio devet poena uz dva skoka i jednu asistenciju za oko 15 minuta na terenu. Iz igre je imao samo jedan promašaj.

Košarkaš španske Fuenlabrade tvrdi da je utakmica bila jako teška, da su Letonci bili raspoloženi, ali da je pobeda ono što se na kraju dana piše.

- Pa, videli ste sve. Utakmica nije bila sjajna za nas, pustili smo da ih daju 100 poena. U jednom trenutku je delovalo kao da imaju šuterski trening, nisu mogli da promaše, pogotovo za tri. U sledećoj utakmici ćemo sigurno ispraviti neke stvari. Svakako važna pobeda za naš tim, prvi put smo u ovakvom sastavu, imali smo jako malo vremena da se uigramo, tako da će nam značiti za samopouzdanje i sigurno ćemo već protiv Belgije izgledati mnogo bolje - rekao je Dušan Ristić.

Srbija se u narednom kolu, koje je na programu već u nedelju od 15.30 časova, sastaje sa Belgijancima na gostujućem parketu. Nema sumnje da bi trijumf otvorio vrata ka prolasku u narednu fazu, gde će se plasirati tri prvoplasirana tima.

Video: U 34. godini debitovao za Srbiju i odmah postao junak pobede: Dao je ključne poene protiv Letonije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oo

    26. novembar 2021 | 09:24

    Pa kad je bila dobra odbrama, 56 poena za 20 min, kao na all star utakmici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA