Radonjić: "Kalinić se požalio na skočni zglob, ofanzivno smo bili bolji nego u nekim mečevima"

Trener Zvezde svestan je da je večeras presudila loša odbrana njegovog tima

  • 9
Dejan Radonjić

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su neugodan poraz od Uniksa na domaćem terenu u Evroligi. Ruski klub izgledao je veoma dominantno, pogađao je trojke iz svih mogućih pozicija (15/31) i na kraju je upisao jako vredan trijumf. Malo je nedostajalo da on bude "ukrašen" stokom - 78:98.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić prvo je čestitao Uniksu na ubedljivoj pobedi, uvidevši da je njegova ekipa odigrala zaista slabo u defanzivi.

- Čestitke Uniksu na pobedi. Zaslužili su da pobede, odigrali su sjajno večeras. Odbrambeno smo odigrali loše, bili smo meki, druga četvrtina je bila bolja, ali to je nedovoljno - počeo je Radonjić.

Dodao je da je Uniks jako kvalitetna ekipa, koja u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate.

- Oni su u sjajnoj formi neko vreme, to su i pokazali, o tome sam pričao pre utakmice. Igrali smo protiv ekipe koja je kvalitetna, savladali su Milan sa skoro 30 razlike prošle nedelje. To je pokazalo da imajz puno razloga da budu optimisti i naprave rezultat u Evroligi i VTB ligi. Od početka su napadački su bili potentni, znalački su valorizovali to i imali su kontrolu. Nismo uspeli da iskontrolišemo situaciju. Baravno, ostaje sve da se dodatno analizira. Moramo da gledamo naše greške i pronađemo slabosti odbrane.

Napadački Zvezda i nije bila toliko loša, ali je problem bila defanziva, koja je u prethodnim susretima bila najjače oružje tima iz Beograda.

- Rekao sam da je to ekipa koja poseduje ofanzivne mogućnosti, pa i defanzivne. Postigli smo dosta koševa u odnosu na neke mečeve, vrlo je to čudno s obzirom na dešavanja na terenu. Ne bi se reklo da smo skoro 80 poena postigli. Oni su napadački bili sjajni, to im je i donelo dobru utakmicu i rezultat u Pioniru.

Uniks - Zvezda

Foto: MN Press

Prelomna je bila druga četvrtina. Tada je Radonjićev tim mogao u potpunosti da se vrati u meč.

- Nismo ih imali sem u drugoj četvrtini kada je moglo da se priđe više. Tada smo imali laganu šansu ispod koša, podigli su tu razliku, otvorili su drugo poluvreme na dobar način, kvalitetno i kontrolisali su igru i dešavanja na terenu.

Nekoliko reči posvetio je Dejan Radonjić i Eronu Vajtu, koji je viđen kako se zagreva pred početak meča samostalno. On će biti na treninzima od naredne nedelje.

- Sledeće nedelje će početi da trenira sa ekipom. Videćemo na osnovu toga kada može da počne sa igrom.

Problem za Zvezdu su i mnogobrojne povrede, danas se na jednu takvu požalio Nikola Kalinić.

- Ovo je prvi period od početka kada imamo nekog prostora da možemo da treniramo. Opet imamo povrede igrača, možda i Kalinića. Možda se nešto desi i u hodu, što nas sve prati od prvog dana priprema. Treba biti oprezan i praviti planove u hodu. Mi danas imamo jednu ideju, ti planovi su se menjali zbog okolnosti koje su nam otežavale mogućnost da radimo. Raspored je težak, svaki protivnik je jak, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani. Tu su Barselona, Bajern... Najvažnije je da budemo zdravi za početak, pa ćemo potom pričati o svemu.

Ipak, Radonjić nije mogao da tvrdi koji je stepen povrede doživeo Nikola.

- Nije udarac, skočni je zglob. Rano je još, sutra će se znati koji je stepen povrede - zaključio je Radonjić.

Video: Kari Pešić objasnio zašto nije zvao Kalinića u reprezentaciju: On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    26. novembar 2021 | 21:41

    Aj kukaj opet povrede i povrede

  • poy

    26. novembar 2021 | 22:36

    Radonja ovo je tvoja greska, Dzoni je bolji od Markovica u svakom smislu i ti forsiras ovog veterana..

  • Mirko

    26. novembar 2021 | 22:41

    Nemamo ekipu za EL !Ovde smo samo da popunimo broj i to sa parolom:"Nije važno pobediti ,važno je učestvovati"..Uzas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA