≫ 

Denver tone bez Jokića, šesti uzastopni poraz Nagetsa, nisu ni u Top 8 Zapada

Milvoki odneo laganu pobedu iz Kolorada

  • 1
janis adetokumbo

Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denver Nagetsa pretrpeli su i šesti uzastopni poraz, već deseti ove sezone (9/10 skor), koji je u velikoj meri posledica činjenice da ekipa Majka Melouna dugi niz duela igra bez nekolicine najbitnijih igrača. U prvom redu Nikole Jokića koji je zbog blaže distorzije zgloba propustio i četvrti meč zaredom, pa su to ovog puta iskoristili Milvoki Baksi rutinskom pobedom - 120:109.

Izostao je, dakle, veliki duel igrača koji su tri poslednje godine osvajali MVP znamenja, Adetokumba i Jokića, Grk nije imao takmaca na drugoj strani pa je u Koloradu viđen "one man show" zvezde gostiju koji je meč završio sa 24 poena uz odlično šutersko veče.

Janis je imao 10/13 iz igre (1/1 za tri) i 13 skokova.

Pet Konaton je zablistao sa 20 poena i četiri trojke iz pet pokušaja.

Naravno, mora se podvući da trener Nagetsa, osim Jokića, u ovom trenutku ne može da računa ni na već dugo odsutnog Džamala Mareja, te Majkla portera Džuniora koga i dalje muče leđa, ali i na Pi Džej Dozira koji se povredio nedavno sa Portlandom.

Sa tako desetkovanim sastavom, u situaciji kada na terenu ne može da ima trojicu najboljih igrača, Denver teško da može biti konkurentan čak i najslabijim timovima lige.

denver nagets

Foto: Tanjug/Ap

Napomenimo da je u ovom negativnom nizu poraza Jokić bio u sastavu dva meča, prva dva od pomenutih šest (Dalas, Filadelfija), pa ni tada nije bilo rezultatski bolje, te je jasno da je Nagetsima očajnički potreban povratak najjačih aduta kako bi se situacija preokrenula.

Dotad, Meloun će sa ovim što ima na raspolaganju morati da se snalazi kako zna i ume.

- Jedini način da zaustavimo ovaj loš niz je da nađemo način da igramo bolju odbranu. Mislim da moja ekipa igra jako i razumem da smo desetkovani ali realnost je takva da smo u poslednjih šest utakmica 30. najgorqa odbrana lige. To je daleko od odbrane kojom smo započeli ovu sezonu - kaže Meloun.

- Ako nastavimo ovako, ovaj niz se može potrajati još dugo vremena - pesimistički konstatuje Meloun.

U taboru Nagetsa, koji su maltene čitav meč bili u dvocifrenom rezultatskom zaostatku, Eron Gordon je sa 18 poena bio najefikasniji, Barton je dodao 17, ali sa učinkom od 2/13 u šutu za tri poena. Solidnu rolu imao je Fakundo Kampaco, ubacio je 16 poena, dok su Grin i Moris dodali po 15. Sve to bilo je premalo da se ugrozi pobeda Baksa.

Naredna dva meča Denver igra u Floridi, najpre sa Majamijem, a onda i sa Orlandom.

Biće interesantno videti da li će Jokić biti spreman za te duele, posebno za ovaj prvi naredni koji se iščekuje sa naročitom pažnjom zbog potencijalnog okršaja srpskog centra sa Markifom Morisom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jonnny

    27. novembar 2021 | 08:13

    Neka se odmori prosle sezone je imao mnogo utakmica, a zamisli da je za reprezentaciju igrao pa morao bi celu godinu odmoriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA