≫ 

Bogdanova Atlanta gazi sve redom, dominiraju i Voriorsi sa Bjelicom, budi se Pokuševski

Mnogobrojni srpski košarkaši bili su na terenu noćas u NBA ligi

  • 1
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Bogato NBA veče je iza nas. S obzirom da košarkaši nisu izlazili na teren na američki Dan zahvalnosti, petak posle toga tradicionalno je doneo veliki broj utakmica, a na teren su istrčali svi naši košarkaši koji nastupaju "preko bare" osim Nikole Jokića koji je povređen i Bobana Marjanovića čiji Dalas nije bio "po rasporedu".

Naročito ubedljiva je bila Atlanta za koju nastupa Bogdan Bogdanović. Srpski as odigrao je sasvim dobru partiju protiv Memfisa u kojoj je njegov tim gotovo rutinski slavio (100:132) i tako istakao kandidaturu za najviši plasman u Istočnoj konferenciji. Bila je ovo sedma uzastopna pobeda Hoksa u NBA ligi.

Iako se očekivalo da Memfis pruži nešto ozbiljniji otpor, već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Atlanta biti ta koja će vući sve konce na utakmici. Vodili su Hoksi dvocifrenom razlikom posle 24 minuta igre (48:62), da bi potom u trećoj deonici razneli Grizlise rezultatom 18:43 i tako osigurali ubedljivu pobedu.

Kao i u većini prethodnih susreta, blistao je nezaustavljivi Trej Jang koji je ubacio čak 31 poen uz 10 asistencija. Nije neopaženo prošla ni partija Klinta Kapele koji je na 23 skoka dodao čak 17 skokova uz dve asistencije. Naš Bogdan Bogdanović upisao je osam poena, sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte saigračima za oko 26 minuta na terenu.

U Memfisu je najistaknutiji bio američki košarkaš koji ima srpsko poreklo - Džon Končar. Za samo 16 minuta provedenih na terenu, on je uspeo da se nametne i ubaci čak 17 poena uz pet skokova i tri asistencije.

I Aleksej Pokuševski se "probudio", pošto je u porazu svoje Oklahome upisao nešto zapaženiji učinak. Vašington je ipak kroz dramatičnu završnicu došao do očekivane pobede u srcu Sjedinjenih Američkih Država - 99:101.

Srpski košarkaš postigao je sedam poena, ali je uz to dopisao šest skokova i dve asistencije. Lugenc Dort vukao je Oklahomu napred sa svojim 21 poenom, dok je na drugoj strani istaknut bio Bredli Bil koji je postigao 20 poena. Još jedan igrač kojeg sa velikom pažnjom pratimo na našim prostorima, Deni Avdija, ubacio je devet poena uz četiri uhvaćene lopte.

I Golden Stejt Voriorsi nastavljaju da ređaju pobede sa Nemanjom Bjelicom u sastavu. Srpski košarkaš nije imao toliko istaknut učinak protiv Portlanda, ali je mogao da se "osloni" na magičnog Stefa Karija koji je još jednom pokazao zašto ove sezone konkuriše za titulu MVP-ja sezone - 118:103.

Voriorsima je ovo bio šesti vezani trijumf, a ukupno 13. u 14 odigranih mečeva. Pokazali su još jednom da teško ko može da ih dobije kada igraju u San Francisku, a na ovom meču su se isključivo oni pitali od početka do kraja.

Pomenuti Kari ubacio je čak 32 poena uz sedam skokova i osam uhvaćenih lopti, dok je Endru Vigins postigao 25 poena uz pet skokova i dve uhvaćene lopte. Na drugoj strani, Anferni Simons je došao do 19 poena, dok je Jusuf Nurkić na svojih 17 ubačenih poena došao i do četiri uhvaćena skoka i tri asistencije.

Naš Nemanja Bjelica je za oko 10 minuta na terenu stigao do tri skoka i četiri asistencije.

Treba još dodati da su Finiks Sansi u brutalnoj seriji rezultata. Vezali su ukupno 15 pobeda u NBA ligi i samo dve im nedostaju kako bi oborili rekord franšize. Večeras su pred njima pali odlični Njujork Niksi (97:118).

NBA REZULTATI

Petak

Los Anđeles Klipers - Detroit Pistons 107:96

Subota

Šarlot Hornets - Minesota Timbervulvs 133:115

Njujork Niks - Finiks Sans 97:118

Orlando Medžik - Čikago Buls 88:123

Indijana Pejsers - Toronto Raptors 114:97

Memfis Grizlis - Atlanta Hoks 100:132

Oklahoma siti Tander - Vašington Vizards 99:101

San Antonio Spurs - Boston Seltiks 96:88

Denver Nagets - Milvoki Baks 109:120

Juta Džez - Nju Orleans Pelikans 97:98

Golden Stejt Voriors - Portland Trejl Blejzers 118:103

Los Anđeles Lejkers - Sakramento Kings 137:141 (tri produžetka)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Neviđen NBA haos: Besan i krvav jurio Lebrona po celom terenu da ga prebije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    27. novembar 2021 | 09:05

    Да се врати у Европу био би Бог-Отац...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA