Spektakl u Los Anđelesu: Lejkersi igrali tri luda produžetka, u Srbiji već bilo svanulo

Lebron Džejms je imao vrlo loše veče na šutu sa distance, pokušao je da "povuče" svoj tim ka pobedi, ali uzalud...

  • 0
Lebron Džejms Foto: Tanjug / AP

Ko se rano jutros probudio i odlučio je da vidi rezultate utakmica NBA lige, imao je šta da vidi. Jer jedan susret i dalje nije bio gotov, a u našoj zemlji je već uveliko bilo svanulo. U Los Anđelesu je lopta i dalje prolazila kroz obruče i gledali smo nestvaran okršaj između Lejkersa i Kingsa koji su odigrali luda tri produžetka posle kojih je pobedu odneo gost, tako rastuživši Lebrona Džejmsa - 137:141.

Da sve bude luđe, Sakramento na ovom meču nije mogao da se osloni na dva jako važna igrača u rotaciji - Harisona Barnsa i Rišona Holmsa. Na sve to, rezultati u poslednje vreme nisu im bili bajni, ali Lejkersi su uspeli da uprskaju i u takvom rasporedu snaga.

Čitav meč nagoveštavao je veliku borbu. Sve do pred početak poslednje četvrtine, nijedan tim nije mogao da se pohvali da je došao do dvocifrene prednosti. U jednom momentu su to učinili Lejkersi, poveli su sa 86:73, delovalo je da su tada prelomili meč, ali se Sakramento bez ikakvih problema vratio.

Na oko minut pred kraj regularnog dela meča, Lebron Džejms je pogodio šut za vođstvo Lejkersa, koji je potom anulirao Dearon Foks. Za preostale 22 sekunde, Kralj nije mogao do još jednog pogotka, pošto je sa distance propustio priliku da ovaj meč reši već posle "normalnih" 48 minuta.

Ludo je bilo i u završnici prvog produžetka. Ponovo su Lejkersi bili ti koji su vodili nakon pogotka Entonija Dejvisa, da bi ovoga puta Badi Hild bio junak Sakramenta na oko četiri sekunde pred kraj, pogodivši za izjednačenje. Za preostalo vreme se Džejms oprobao iz nemoguće situacije i ponovo je bio neprecizan.

Ako ste mislili da je kraj prvog produžetka bilo sve od drame za večeras, grdno ste se prevarili. Još interesantnije je bilo u drugom dodatku kada je stvar u svoje ruke ponovo preuzeo Lebron. Prvo je jednim bacanjem anulirao prednost Sakramenta, da bi potom na drugoj strani Foks prvi put stavio Kingse u bolji položaj u završnici. Ipak, Džejms je lej-apom doneo novih pet minuta košarke.

Svi su već bii na izmaku snage, ali ovoga puta je bilo evidentno da će do produžetka teško doći. Sakramento je stigao do velikih +7 na minut i po do kraja, krckao je tu prednost tim iz Los Anđelesa, posle trojke Rasela Vestbruka došao je i na samo posed zaostatka, ali ruka nije zadrhtala blistavom Badiju Hildu i pobeda je ostala u rukama Kingsa.

U vodu je tako pala jedna od boljih partija Lebrona Džejmsa u poslednje vreme. Kralj je dobacio do 30 poena uz sedam skokova i 11 asistencija, a svesrdno mu je pomagao Rasel Vestbruk sa jednim poenom manje, ali i tripl-dabl učinkom, pošto je uhvatio 10 skokova i dodao 11 asistencija. Entoni Dejvis je takođe bio sjajan ubacivši 23 poena uz osam skokova i četiri asistencije, a Malik Monk je takođe "dobacio" do 20 poena.

Na drugoj strani, poenterski je blistao Dearon Foks koji je bio jedan od junaka ove velike pobede. Postigao je 34 poena uz 15/32 iz igre, uhvatio je šest skokova i dodao je osam asistencija. Čovek koji je osigurao trijumf, Badi Hild je ubacio 25 poena uz četiri skoka i šest asistencija, dok je Tajris Halibarton takođe bio veoma dobar sa 19 poena.

Video: Neviđen NBA haos: Besan i krvav jurio Lebrona po celom terenu da ga prebije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA