≫ 

Povreda jača od Smailagića, Srbija bez važnog košarkaša putuje na megdan Belgiji

Alen će morati još da pauzira, dok kao zamena stiže Filip Petrušev

  • 4
Alen Smailagić Foto: MN Press

Košarkaši Srbije nažalost neće protiv Belgije moći da računaju na usluge jednog od najboljih iz pobede protiv Letonaca. Alen Smailagić je u završnici tog susreta povredio skočni zglob, zbog čega će propustiti naredni reprezentativni meč.

To je zvanično potvrđeno rano jutros na sajtu Košarkaškog saveza Srbije. Povreda nije teške prirode, ali nije ni bezazlena i zahteva mirovanje zbog čega će se ekipi naknadno pridružiti Filip Petrušev kojem je Efes dopustio da otputuje u Belgiju sa Orlovima.

- Zbog bola koji još uvek oseća nakon povrede skočnog zgloba na meču protiv Letonije, Alen Smailagić neće putovati sa timom Srbije na utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Belgije - piše u medicinskom izveštaju Košarkaškog saveza Srbije.

On je na meču sa Letonijom postigao 15 poena pre nego što je pao na parket u četvrtoj četvrtini u trenucima kada su gosti imali prednost. Nakon što se pridigao odbijao je da izađe sa terena, izazavši ovacije publike, što je dodatno dalo motiv ostalima da na kraju stignu do preokreta.

Srbija igra u Monu protiv Belgije u nedelju od 15.30 časova, a pobeda bi ih umnogome približila plasmanu u narednu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Video: Smailagić kao veteran o svojim potezima: Video sam da sam tu kod obruča, pa kao ajde da zakucam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    27. novembar 2021 | 09:14

    E samo je ovo trebalo Partizanu!!! Zašto su pustili igrače da igraju za Reprezentaciju dok drugi nisu hteli i opet su pukli i odmorni???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA