≫ 

Zvezda i Partizan ovo nisu doživeli u Evroligi, Uniks najefikasniji gost u Beogradu ikada

Ruski sastav je i bez "stotke" uspeo da dođe do laskavog priznanja

  • 26
Uniks - Zvezda

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde juče su u Beogradu doživeli jedan od težih poraza u Evroligi od kako u njoj nastupaju. Ekipa Uniksa iz Kazanja dominirala je od prvog do poslednjeg minuta, sastav Dejana Radonjića nije imao odgovor na sjajne procente gostiju na šutu za tri poena i na kraju je morao da se pomiri sa trećim uzastopnim neuspehom u ovom takmičenju - 78:98.

Odbrana, koja je bila zaštitni znak crveno-belih od početka ove takmičarske godine je potpuno poklekla. Tim sa Malog Kalemegdana bio je isuviše mek, nije pritiskao rivale dovoljno, pa su Rusi tokom čitavog susreta imali preko 50% šuta za tri poena. Malo je nedostajalo da u Beogradu prvi put pukne stotka.

Ali i bez nje, Uniks je delom ispisao istoriju, pošto je postao gostujući tim koji je postigao najviše poena u Beogradu u Evroligi. Niko ranije na utakmicama Zvezde i Partizana nije uspevao da dobaci do 98 poena, pa su tako crveno-beli završili na neslavnoj strani ovog "poduhvata". Prestonica Srbije, ipak, i dalje je talična u pogledu da niko iz nje nije uspeo da ode sa 100 ili više postignutih poena u Evroligi.

 

Najmanje poena na nekoj utakmici kada pričamo o gostima postigao je nekadašnji nemački Brose Baskets, a današnji Bamberg u sezoni 2007/08 kada je na susretu protiv Partizana u Evroligi postigao svega 37 poena. Partizan je tada slavio sa ubedljivih 85:37, a interesantno je da je gostujući tim ostao na zbirnom indeksu od pet poena.

Zvezdu po prvi put od početka sezone sada čeka nešto duža pauza, pošto će svoj naredni meč, zbog reprezentativne pauze, igrati tek narednog petka u Rusiji protiv Zenita. Ekipa iz Sankt Peterburga se takođe nalazi u odličnoj formi, pa će Radonjićevim izabranicima biti nesumnjivo jako teško da dođu do trijumfa na hladnom severu.

Video: Specijalni gosti na utakmici Zvezde: Luka Jović i Sofija Milošević gledali crveno-bele protiv Reala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    27. novembar 2021 | 09:41

    Partizan ovo nije doživeo, zvezda redovno bruka srbiju u evropi

  • Mirko

    27. novembar 2021 | 09:31

    Možda Uniks nije znao da igra protiv najbolje odmrane u Evropi?

  • Thj

    27. novembar 2021 | 09:47

    To je ta granitna odbrana, samo sto to neko mora reci ovima koji nisu svesni toga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA