Teo i bivši centar Partizana u idealnoj petorci prvog kola kvalifikacija za Mundobasket

Artjom Parahovski je vodio Belorusiji do iznenađujućeg trijumfa protiv Turske i zaslužio je da se nađe među najboljih pet

  • 0
Miloš Teodosić i Artjom Parahovski Foto: MN Press

Košarkaši Srbije i Letonije priredili su ljubiteljima košarke fantastičnu utakmicu (101:100) koja je rešena pogotkom Marka Jagodića-Kuridže sa linije za slobodna bacanja na tri sekunde pred poslednji zvuk sirene. Čak 201 poen videli smo u dvorani "Aleksandar Nikolić" uz nekoliko sjajnih i atraktivnih poteza.

Mnoge od njih izveo je naš iskusni plejmejker, Miloš Teodosić koji je dobio laskavo priznanje od FIBA. Naime, on je ubačen u idealnu petorku prvog kola kvalifikacija za Mundobasket, pošto je protiv Letonije postigao 21 poen uz devet asistencija i 70% uspešnosti na šutu iz igre, što je bilo dovoljno za indeks 29.

Uz njega se u idealnoj petorci našao još jedan igrač veoma dobro poznat našoj javnosti, Artjom Parahovski. Iako u Partizanu ne pamte njegove dobre partije, u Belorusiji će ga "oberučke" prihvatiti nakon blistave partije protiv Turske kojoj je ubacio 16 poena uz devet skokova i četiri blokade što mu je donelo indeks 26.

Dva košarkaša - Tadeus Mekfeden iz Gruzije i Osvaldas Olisevičijus iz Litvanije sa indeksom 29 podelili su epitet najkorisnijih. Prvi je na meču protiv Ukrajine ubacio 27 poena uz četiri skoka i devet asistencija, dok je drugi Bugarima "sasuo" 20 poena uz devet uhvaćenih i dve ukradene lopte.

Košarkaš koji kompletira petorku je Tedi Okerafor iz Velike Britanije koji je blistao u veličanstvenoj pobedi Ostrvljana protiv Grčke u Njukaslu. Uz 19 poena, mogao je da se pohvali sa četiri skoka i tri asistencije.

Navijači putem sajta FIBA mogu glasati za MVP-ja runde, a prema trenutnim rezultatima u vođstvu je Mekfeden sa 43% glasova, dok je naš Teodosić drugi sa 21%.

Video: Kapiten Teodosić posvetio pobedu bivšem saigraču iz reprezentacije Jelovcu koji bije bitku za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA