Pešić pred Belgiju: "Disciplinovani su i iskusni, ali mi imamo veći potencijal"

Selektor Srbije nada se pobedi i u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket

  • 2
Trening reprezentacija Srbije, Svetislav Kari Pešić Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Košarkaši Srbije sutra će se u Monu sastati sa ekipom Belgije u okviru drugog kola kvalifikacija za Mundobasket. Nakon pobede protiv Letonaca u prvoj rundi u jako neizvesnoj i dramatičnoj završnici (101:100), momci Svetislava Pešića pokušaće da dođu i do druge pobede kojom bi se umnogome približili plasmanu u drugi krug.

Selektor Srbije analizirao je situaciju pred meč sa Belgijancima, istakavši da je reč o jako nezgodnom rivalu koji poseduje veliki broj kvalitetnih i iskusnih igrača.

- Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju - rekao je Pešić.

Ipak, naš selektor se uzda u potencijal momaka koje ima na raspolaganju, a kojima je pobeda u prvom kolu mnogo značila.

- Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati - dodao je Kari.

Osvrnuo se Pešić i na Alena Smailagića i na njegovu povredu koju je doživeo u prvom kolu protiv Letonije.

- Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo.

Centar Dušan Ristić istakao je koliko će biti nezgodan duel sa Belgijancima.

- Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu - istakao je Ristić.

Video: Ajmo, momci: Prvi trening Karija Pešića po povratku u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persida

    27. novembar 2021 | 15:45

    A HOCELI DA igra onaj lepotan AVRAMOVIĆ PITAM ZBOG drugarice LIKANE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA