≫ 

Pešić posle šoka u Belgiji: "Neki igrači moraju da nauče kako se igra za reprezentaciju"

Selektor Srbije smatra da je domaći sastav zasluženo slavio

  • 45
Svetislav Pešić

Foto: MN Press

Delovalo je da Srbija grabi ka pobedi u Belgiji, imala je dvocifrenu prednost tokom dobrog dela utakmice, ali je u završnih deset minuta sebi dozvolila da postigne svega šest poena i da tako "sklizne" u neuspeh, prvi u ovim kvalifikacijama za Mundobasket.

Posle utakmice, selektor Srbije Svetislav Pešić komentarisao je šta je to presudilo da Belgija "otme" pobedu u dramatičnoj završnici nakon pogotka Sema van Rosoma.

- Pre svega, hoću da čestitam belgijskoj ekipi i treneru Đerđi. Zaslužili su ovu pobedu. Sve vreme je izgledalo da kontrolišemo igru i rezultat, ali napravili smo, da kažem, 10 izgubljenih lopti i vratili smo protivnika u igru. Gubili smo lopte i gubili, a oni su postizali lake poene i povećali samopouzdanje. To je razlog zašto nismo reagovali kako smo hteli. Znao sam i pre početka treće četvrtine da će belgijski tim biti agresivniji, da će više pritiskati loptu, imati više energije, fokusa, jaču odbranu... I to se i dogodilo - izjavio je Svetislav Pešić.

Ključni period po mišljenju Pešića desio se u trećoj deonici u koju je Srbija ušla u kontraritmu i seriji 0:9 za protivnika.

- Počeli smo treću četvrtinu sa 0:9, bez dobre organizacije i povećali smo samopouzdanje belgijskom timu. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu utakmicu smo pobedili, večeras smo izgubili i ovo moramo da imamo u vidu, moramo da učimo iz ovoga. Imamo mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji i moraju da nauče kako da se igra za reprezentaciju. U njoj je malo drugačiji sistem, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da bolje kontrolišemo napade, loptu... Videli smo u ovim kvalifikacijama i to ne samo sada, već i pre, da je u svakoj utakmici teško pobediti.

Istakao je Pešić da je uprkos porazu dosta toga naučio o svom timu i da će mu to pomoći prilikom narednih reprezentativnih okupljanja.

- Vama nije važno, ali meni jeste, da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam s ovim momcima, talentovani su, pokazuju odličan stav, bore se za zemlju, za saigrače - zaključak je Pešića.

Video: Poznato da li dolazi Teodosić: Kari Pešić o stanju reprezentacije pred prvi trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    28. novembar 2021 | 20:34

    Poštovanje ali Zagorac je bio previše u igri i odma pad to nam se dešavalo i u Beogradu sa Letonijom Zagorac u igri i pad igre ko forsira neka mu je na čast

  • Dusan

    28. novembar 2021 | 21:02

    Nemoj da budes seljak kao tvoj kolega rukometni ,,strucnjak" Vujovic. Nemoj odmah na igrace, reci dobro bilo pa proslo, e onda odea u svlacionicu, kazes TI, TI I TI dovidjena i zoves druge i sve tako dok ne skupis one koji ce da ginu! Sramna izjava za takvog ,,trenera"....

  • Nenad

    28. novembar 2021 | 19:14

    Reprezentacija u kosarci je pala na niske grane nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA