≫ 

NBA zvezda blizu bankrota: Troši novac na "besna" kola, a mora da prodaje stan zbog poreza

Ben Simons je prema navodima američkih medija u ozbiljnim problemima

  • 2
ben simons Fto: Tanjug/Ap

Košarkaši Filadelfije ove sezone igraju jako promenljivo, što se ponajviše može pripisati igranju, odnosno neigranju pojedinih zvezda ovog sastava. Tobajas Heris je odigrao je svega 11 utakmica, Džoel Embid je nastupio ukupno devet puta, dok Ben Simons nije odigrao nijednu utakmicu.

Siksersi su pokušali da ga trejduju, ali nisu u tome uspeli. Došao je na trening kamp sa željom da se nametne, a nakon što nije uspeo, upao je u ozbiljne probleme sa mentalnim zdravljem. Poslednja informacija koja je dospela u javnost jeste da je Australijanac vrlo blizu bankrota.

Ne zna se ni kada će se Simons vratiti na teren. Tamošnji novinar Hauard Eskin je u radijskoj emisiji "The Game" detaljnije pričao o stanju u kojem se Ben nalazi, naglasivši da je to informacija gotovo iz prve ruke.

- Vrlo pouzdan izvor mi je rekao da Simons nema novca, da nema više ništa. Gubi više nego što zarađuje i u velikom je problemu. Potrošio je 17.500.000 dolara na svoj dom, a uskoro stiže rata poreza. Ponavljam, dom od 17.500.000 dolara. Ima dva stana u Filadelfiji, verovatno vrede 8 ili 9 miliona dolara - rekao je Eskin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Ben Simmons (@bensimmons)

Kaže da je Simons ljubitelj "besnih" kola, na koja svakog meseca troši oko pola miliona dolara.

- Svaki mesec kupuje novi automobil koji vredi od 400.000 do 500.000 dolara. Troši novac kao da nema sutra, valjda misli da ga neće potrošiti. Osoba koja mi je to rekla je dobro upućena i tvrdi da Simons ima strašnih finansijskih problema.

Navodno, Simons traži način da proda jedan od stanova vredan 5.000.000 dolara kako bi pokrio deo tekućih troškova. Za sada je u karijeri zaradio oko 50.000.000 dolara, a ima još tri godine ugovora vrednog 110.000.000 dolara u Filadelfiji.

Međutim, on za svaki neodigrani meč gubi 360.000 dolara, što je kazna od kluba za svaku utakmicu koju propusti. Odbio je da prihvati pomoć klupskih lekara, a na početku sezone su mu "oduzeli" tačno 2 miliona zbog izbegavanja priprema.

Video: 30 sekundi ludila Stefa Karija zbog koga već sad svi kažu da je oteo MVP titulu Nikoli Jokiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA