≫ 

Novi direktor KLS najavljuje: "Cilj je da se Partizan i Zvezda vrate u domaću ligu"

Aleksandar Grujin je istakao da se radi na to da klubovi iz Srbije imaju prohodnost ka Evropi, barem kroz FIBA takmičenja

  • 11
Partizan Zvezda Kalinić Panter

Foto: Marko Jovanović

Košarkaška liga Srbije je u punom jeku. Odigrano je 11 kola u najjačem košarkaškom takmičenju u našoj zemlji, a situacija je nikada zanimljivija. Prvo mesto deli pet ekipa sa skorom 7-4 (Sloboda iz Užica, Dinamik, Vojvodina iz Novog Sada, Sloga iz Kraljeva i Radnički iz Kragujevca), a prate ih četiri ekipe sa pobedom manje (Zlatibor, OKK Beograd, Mladost Zemun i Metalac iz Valjeva).

Direktor takmičenja, Aleksandar Grujin istakao je da je jako zadovoljan situacijom u ligi od kako je seo na njeno čelo ovog leta. Nada se da će se sa napretkom samo nastaviti, o čemu je govorio u intervjuu za TV "Arena Sport".

- Košarkaška liga Srbije, kao najjači rang takmičenja u zemlji, uvek je bila nosilac srpske košarke. Decenijama unazad na parketima širom Srbije su rasli i sazrevali najbolji evropski igrači i treneri i taj trend mora da se nastavi. Ne smemo se na tome zaustaviti, već je veoma važno da se kroz KLS obrazuje i edukuje što veći broj sportskih radnika, odnosno delegata, kontrolora, sudija, statističara... Svi oni su podjednako važni za razvoj ovog sporta - rekao je Grujin.

Ističe da je njegov glavni cilj dok je na čelu lige da se u takmičenje ponovo uključe Partizan i Crvena zvezda, što bi imalo ogroman uticaj na kvalitet.

- Moj krajnji cilj je da se Partizan i Zvezda uskoro vrate u KLS i to bi imalo ogroman uticaj na razvoj velikih košarkaških centara, a uz to, važno je da obezbedimo prohodnost ka evropskim takmičenjima, što je takođe jedan od značajnih ciljeva u nastupajućem periodu. Veliki deo posla smo završili dovođenjem naslovnog sponzora lige - dodao je direktor KLS.

On podvlači da sa selektorom Svetislavom Pešićem ima izvanrednu saradnju i otkrio je da je on bio gost mnogih utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone.

- Posebno mi je drago što smo ponovo uspostavili saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije, kao i to što sa selektorom Pešićem imamo izvanrednu komunikaciju. On je već prisustvovao brojnim našim mečevima i siguran sam da ćemo imati kontinuiranu saradnju. Ne treba zaboraviti da je njegov pomoćnik, Marko Marinović trener Borca i to je važno u svetlu svega što sam do sada pričao - ističe Aleksandar Grujin.

Video: Kevin Panter: Svaki tim je počeo da me udvaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    29. novembar 2021 | 15:27

    А што има нови бестселер, док партизан битке бије хрватски се барјак вије. Већ дуууго година уљез постоји у Српском спорту...

  • Lun kralj ponoći

    29. novembar 2021 | 16:46

    Kakve veze ima partizan sa Srbijom ?

  • DDF

    29. novembar 2021 | 16:30

    Sve dok takmicenje u KLS-u ne vodi u evropska takmicenja pod ULEB-om,takmicenje ce i dalje biti"polu-amaterska"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA