≫ 

Priznanje za Partizan: Renomirani portal postavio crno-bele za glavne favorite Evrokupa

Košarkaška Evropa oduševljena je partijama ekipe Željka Obradovića

  • 23
Uroš Trifunović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana mogu da budu zadovoljni kako su odigrali prvu trećinu sezone do reprezentativne pauze. Samo jedan poraz u ABA ligi i to u večitom derbiju protiv Zvezde, te jedan neuspeh u Evrokupu protiv Andore bili su dovoljni da Evropa počne da priča o crno-belima kao kandidatima za ulazak u elitno košarkaško takmičenje.

A ako je suditi prema specijalizovanom i renomiranom košarkaškom portalu Eurohoops, Partizan je trenutno najjači klub u Evrokupu i glavni kandidat da ponese titulu na kraju sezone. Crno-beli su na listi završili ispred Huventuda na drugom i Lokomotive Kuban na trećoj poziciji, dok su se među prvih pet našli još Gran Kanarija i Virtus iz Bolonje.

Šesto mesto pripalo je Budućnosti iz Podgorice, a drugi tim iz regiona, Cedevita Olimpija je tek na 14. poziciji i ovaj portal ne smatra da će se Ljubljaničani umešati u bilo kakvu borbu za mesto u završnici Evrokupa.

U analizi igre crno-belih, Euroohops kaže da je Partizan bio i više nego konstantan od početka sezone i da je jedini poraz od Andore došao “na jedan poen“ nakon velike serije koju su crno-beli imali u završnici meča.

Kevin Panter Foto: Marko Jovanović

Isto tako se ističe važnost magičnog Kevina Pantera koji je bio ključan za timsku ofanzivu, a njemu se u ključnim momentima često priključivao Zek Ledej, baš kao što je to bio slučaj na susretu protiv Lijetkabelisa.

Pošto je u okviru treće runde uspeo da savlada još jednog velikog favorita i takmaca za prvo mesto u grupi, ekipu Huventuda nakon koša upravo Kevina Pantera u samoj završnici, Eurohoops podvlači da se Partizan zasluženo našao na vrhu rang liste za ovaj novembar.

Statistički gledano, crno-beli jesu jedan od “tvrđih rivala“ u Evrokupu. Samo 72,2 poena su košarkaši Partizana primali u proseku po utakmici dok su davali 80,5 poena. Na prethodnoj listi Eurohoopsa zauzimali su drugo mesto.

Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Sledeći rival Partizana u Evrokupu, sastav Bulonj Metropolitana iz Pariza na ovoj listi je zauzeo osmo mesto ponajviše zahvaljujući dobrim partijama na domaćem parketu, gde su još neporaženi. Crno-beli će prvi pokušati da im uzmu meru naredne srede.

Na začelju tabele nalazi se slabašni Šljonsk iz Vroclava. Ekipa iz Energa Basket lige jedina ne zna za pobedu u ovoj sezoni Evrokupa, a odmah ispred njih je Trento koji je jedini trijumf upisao upravo protiv Poljaka. Oba tima nalaze se u Partizanovoj grupi.

EUROHUPS RANG LISTA - EVROKUP

20. Šljonsk Vroclav

19. Dolomiti Energija Trento

18. JL Burg

17. Hamburg Tauers

16. Promiteas Patra

15. Ratiofarm Ulm

14. Cedevita Olimpija

13. Lijetkabelis Panevežis

12. Bursa

11. Rejer Venecija

10. Turk Telekom

9. Morabank Andora

8. Bulonj Metropolitan

7. Valensija

6. Budućnost Podgorica

5. Virtus Bolonja

4. Gran Kanarija

3. Lokomotiva Kuban Krasnodar

2. Huventud Badalona

1. Partizan

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tolstoj

    30. novembar 2021 | 18:22

    Naravno,Institucija se postuje dok one druge ruze i ponizavaju po evropi,Ipak lijepo je bit i komsinica velikoga Partizana,,,

  • Febo

    30. novembar 2021 | 19:57

    Jel postoji i u tom cipiripi kupu neka flora i fauna

  • SIMA

    30. novembar 2021 | 19:46

    E ako su oni favoriti SVE SA ZAGORCEM Dangubicem i naravno crnom gujom AVRAMOVICEM STA je tek Valensija i Virtus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA