Reprezentacija ili Efes, Petrušev ne bira: Srpski talenat dabl-dablom ukrasio trijumf u Turskoj

Sjajna partija nekadašnjeg bisera Mege

  • 1
Filip Petrušev Foto: Marko Jovanović

U nedelju je protiv Belgije posle Alekse Avramovića bio najefikasniji strelac u reprezentaciji Srbije. Dva dana kasnije Ergin Ataman poslao je Filipa Petruševa ponovo na parket u prvenstvu Turske, a ovaj mu je uzvratio na sjajan način – dabl-dablom. Anadolu Efes je lako slavio na gostovanju Petkim Sporu – 82:92.

U porazu od Belgije u nedelju naš Filip imao je 16 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Večeras je to dodatno nadogradio i otišao je korak dalje. Na 19 poena koliko je ubacio Petkimu dodao je i 12 uhvaćenih lopti za 34 minuta provedena na terenu, a uz to je i trijumfovao.

Petrušev je šutirao 8/9 za dva poena, a sa linije za slobodna bacanja bio je besprekoran – 3/3. Sve to bilo je dovoljno za najbolju valorizaciju u timu Efesa od 27 poena.

Drugi naš košarkaš u timu Ergina Atamana, Vasa Micić je za 24 minuta upisao 13 poena, a na sve je dodao sedam asistencija.

Može se reći da nikakve drame nije bilo. Efes je u prvom poluvremenu stekao opipljivu prednost koju je potom očuvao kroz drugi deo igre. Vodili su gosti i sa +22, potom su se domaći vratili na jednocifren zaostatak, ali snage za nešto više nisu imali.

Video: Urnebesna reakcija Miška Ražnatovića posle trojke Petruševa protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitke

    30. novembar 2021 | 19:41

    To je igrač a ne onaj musavi AVRAMOVIĆ koji nije ni za rodno ARILJE a prodao SE ZA DINAR više KOJI MU je dao LIMAR OD ČAČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA