≫ 

Kari Pešić o kritičarima: "Toj gospodi preporučujem da dođu u halu, a ne da sede ispred TV-a"

Selektor je ponudio i smanjenje cena karata, samo da reprezentacija ima adekvatnu podršku

  • 10
Svetislav Pešić Konferencija za novinare Košarkaški savez Srbije Foto: ATA Images

Selektor Srbije Svetislav Pešić osvrnuo se posle poraza od Belgije i prvog FIBA prozora u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, posle kojeg Orlovi imaju skor od pobede i poraza, na analizu učinjenog u proteklom periodu.

On je u intervjuu za Novosti poručio da je žal što ekipa nije trijumfovala u Belgiji, ali da će morati da rešava probleme i da će razgovarati sa trenerima igrača u klubovima, kako bi se poradilo na rešenju.

- Naš najveći problem je neuigranost. Skupili smo se u nedelju uveče, već u četvrtak smo igrali utakmicu. Ostaje žal što nismo pobedili u Belgiji. Nikad ne znaš šta je bolje, ali ja uvek kažem "'ajde da pobedimo, pa da vidimo šta je bolje". Žalimo zbog poraza, ali i otkrivamo naše slabosti, a to su, pre svega, slabosti u odbrani. U drugom poluvremenu utakmice sa Belgijom izgubili smo deset lopti, i to tako da su ih oni pretvorili u koševe.

- Te probleme moramo da rešavamo, da razgovaramo sa trenerima njihovih timova. Odbrana od tranzicije je sada ključ svakog uspeha u košarci. Neko je napisao "Pešić je oštro kritikovao igrače". Ja uopšte nisam kritikovao, pričao sam šta se desilo, a ne ko je kriv. Kriv je i trener, sigurno nisu samo igrači. Nisam ni imao razloga da kritikujem, meni je važno da vidim požrtvovanje, disciplinu, želju za pobedom. Ako je to prisutno, ne mogu da kritikujem igrača kad pogreši.

Posebno se Kari osvrnuo na kritike i imao je šta da poruči onima koji su nezadovoljni.

Košarka kvalifikacije za FIBA Svetsko prvenstvo 2023 Srbija Letonija Sablasne tribine Pionira na meču Srbija - Letonija; Foto: Telegraf.rs

- Toj gospodi bih preporučio da dođu na utakmicu reprezentacije Srbije, a ne da sede ispred televizora i da kritikuju ili navijaju. Smanjićemo cenu ulaznica pa, ako se baš toliko brinu, neka dođu da pomognu reprezentaciji. Lako je držati govore da ovaj ne može da bude reprezentativac, da je Pešić trebalo da uzme tajm-aut ili da ubaci ovoga ili onoga. Ja to razumem, ali uvek i svuda ima tih skrivenih pomagača, ne samo kod nas. Moja poruka je da dođu i napune dvorane kao kad igraju Zvezda i Partizan, nek malo navijaju, a posle toga, ako im se nešto ne sviđa, imaju pravo i da kritikuju.

Pešić ističe i da protivničke ekipe poput Belgije, Letonije i drugih protiv Srbije uvek igraju motivisano, jer misle da igraju protiv Jugoslavije iz najboljih dana.

- Najvažnije je da ovi momci shvate da moraju da daju maksimum da bi pobedili u kvalifikacijama. Kad protiv nas igraju Belgijanci, Letonci ili Estonci, oni misle da igraju protiv Jugoslavije iz najboljih vremena. Uvek imaju želju za dokazivanjem, koja dodatno pojačava motivaciju. Ako nismo na istom nivou želje i motivacije, teško da možemo da dobijemo utakmicu. Ne možemo da se oslanjamo na neki suvi kvalitet i talenat, kao "mi smo iz zemlje košarke i to je dovoljno". To nije dovoljno.

Video: Ajmo, momci: Prvi trening Karija Pešića po povratku u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zulender 2

    1. decembar 2021 | 12:16

    Pa ja bi prvi dosao da gledam Srbiju. A ovako morao bi da gledam kk igokeu dodik! Zamisli avramovic, dangubic, zagorac, trifunovic! Pa njih pljuju i njihovi navijaci!!!

  • Pa

    1. decembar 2021 | 12:13

    Ako budete i dalje gubili od nekih slabih timova.poput belgije kritika vam ne gine

  • Neki

    1. decembar 2021 | 12:24

    Što se tiče posete ja bi došao ali malo mi daleko, a oni koji su iz Beograda i okoline mogli bi da dođu da gledaju ,nije mi jasno da milionski grad nemože da napuni halu,zar nema Srba u Beogradu,strašno...pomozite našim momcima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA