≫ 

Istorijska bruka Pokuševskog u NBA ligi: Oklahoma izgubila 73 poena razlike!

Naš košarkaš je upisao četiri poena u meču gde je njegov tim doživeo rekordan poraz

  • 3
Aleksej Pokuševski, Oklahoma Siti Tander Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Teška noć je iza Alekseja Pokuševskog i igrača Oklahoma Siti Tandera. Ostaće upamćeni u crnim slovima istorije NBA lige, kao ekipa koja je doživela rekordan poraz! Naime, Memfis je savladao Oklahomu sa 152:79, čime se upisao u knjigu rekorda kao tim koji je pobedio sa najvećom razlikom ikada u NBA ligi - 73 poena!

Prethodni rekord držao je Klivlend koji je 17. decembra 1991. pobedio Majami sa 68 poena razlike (148:80).

Deo ovog istorijskog debakla Oklahome bio je i Aleksej Pokuševski. Srpski košarkaš je na terenu proveo 19 minuta i za to vreme je upisao četiri poena i četiri skoka, a imao je i jednu blokadu i asistenciju. Iz igre je šutirao 2 od 7, dok je za tri poena bio neuspešan u oba pokušaja.

Jedan od razloga ovako ubedljivog poraza Oklahome jeste i činjenica da je igrala bez svog najboljeg strelca Šaija Gildžus-Aleksandera, koji je na prošloj utakmici postigao 39 poena, ali je dobio udarac u glavu u finišu meča sa Hjustonom, pa nije bio na raspolaganju za ovaj meč. Takođe, nijeigrao ni Džoš Gidi, koji ove sezone prosečno beleži 10,4 poena.

Memfis je pored rekordne pobede ostvario i rekord franšize sa 62,5% pogođenih šuteva. Devet od 12 igrača koji su igrali za Memfis na ovom meču postiglo je dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Džeren Džekson Džunior sa 27 poena.

U Oklahomi je najefikasniji bio Luguenc Dort sa 15, a imali su ukupno pet dvocifrenih igrača.

Oklahoma je i prošle sezone imala jedan sličan debakl, kada je Indijana imala vođstvo od 67 poena u jednom momentu, ali su na kraju izgubili sa "samo" 57 poena razlike (152:95).

Memfis je u seriji od tri vezane pobede, dok je Oklahoma zabeležila osmi vezani poraz. Grizlisi  su trenutno na 5. mestu zapadne konferencije, dok je Oklahoma na 13. mestu.

Rezultati: 

Njujork - Čikago 115:119

Toronto - Milvoki 97:93

Memfis - Oklahoma 152:79

Finiks - Detroit 114:103

Portland - San Antonio 83:114

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA