Bjelica i Voriorsi prekinuli istorijski niz Finiksa, Dončićev dabl-dabl malo za pobedu

Bogdan Bogdanović se nije našao na terenu za ekipu Atlante zbog povrede

  • 2
Stef Kari

Foto: Tanjug / AP

Bogato NBA veče je iza nas. Čak devet utakmica je odigrano širom Sjedinjenih Američkih Država, a jedan od onih koji je privukao najviše pažnje bio je duel između Golden Stejt Voriorsa i Finiks Sansa u San Francisku. Ekipa iz Arizone je upravo protiv Ratnika pre nekoliko dana ostvarila pobedu kojom je zapečatila najduži niz u istoriji franšize, a danas su oni našli slabu tačku i tu seriju prekinuli – 118:96.

Čisto da podvučemo, Finiks je bio u nerealnoj seriji od čak 18 pobeda. Prošlosezonski šampion Zapadne konferencije bio je strah i trepet za mnoge u NBA ligi, ali su Voriorsi ipak pokazali da Sansi nisu nesavladivi.

Domaćin je već tokom prve četvrtine stekao sedam poena prednosti, da bi ona tokom drugog kvartala otišla i na dvocifren nivo. Finiks nije želeo mirno da stoji, već se spustio na posed zaostatka, ali je tada doživeo potpuni kolaps koji ga je odveo u poraz.

Golden Stejt je u završnici trećeg perioda uspeo da se popne na ogromnu prednost, koja je pred kraj meča iznosila i +25. Sansi na kraju nisu uspeli ni da dobace do 100 poena, pa su se Ratnici po broju pobeda sada izjednačili sa ekipom iz Arizone.

Naš Nemanja Bjelica bio je sasvim dobar sa osam ubačenih poena uz šest skokova i dve asistencije za oko 15 minuta igre. Međutim, glavna violina tima očekivano je bio Stef Kari koji je postigao 23 poena uz po pet uvaćenih i podeljenih lopti saigračima. Geri Pejton je imao šest manje, baš kao i Endru Vigins. Poraženi sastav najviše se je gledao ka Diandreu Ejtonu, koji je doskočio do 23 poena, baš kao i Kari.

Ovo je bilo loše veče i za Luku Dončića, čiji su Dalas Maveriksi večeras doživeli pravi potom na domaćem terenu protiv Nju Orleans Pelikansa. Samo 91 poen postigao je sastav za koji igra Slovenac, što je logično dovelo do poraza – 91:1017.

Iako je on bio inspirisan i uspeo je da upiše novi dabl-dabl, ostali nisu uspeli da ga isprate . Dončić je ubacio 21 poen uz deset skokova, a na to je dodao i sedam asistencija. Naš Boban Marjanović je za sedam i po minuta ubacio četiri poena uz tri skoka.

Najzaslužniji za pobedu Nju Orleansa bio je Brendon Ingram, koji je bio najefikasniji i u njihovom prethodnom međusobnom duelu. On je ubacio 24 poena, a ovaj put je za razliku od prošlog kada su baš Pelikansi doživeli debakl, imao podršku saigrača.

Noćas se igrao i derbi Los Anđelesa, koji je pripao ekipi Klipersa. Iako su nominalni gosti večeras vodili kroz čitav poslednji period, morali smo da vidimo dramu koja je rešena na liniji za slobodna bacanja – 115:119.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Moris sa 21 poenom i dva skoka, Pol Džordž ga je ispratio sa samo dva poena manje, dok je u “zvezdanom“ timu Lejkersa ispred ostalih bio Entoni Dejvis sa dabl-dablom od 27 poena i 10 skokova, dok je isti učinak imao i Lebron Džejms koji je uz 23 poena stigao do 11 uhvaćenih lopti.

Presudna za pobedu Klipersa bila je trojka Kenarda u trenutku kada su Lejkersi prišli na dva poena zaostatka. Moris je potom još jednim pogotkom sa distance samo stavio tačku na veliki dvoboj.

NBA REZULTATI

Indijana – Majami 104:113

Vašington – Klivlend 101:116

Atlanta – Filadelfija 96:98

Bruklin – Minesota 110:105

Hjuston – Orlando 118:116

Dalas – Nju Orleans 91:107

Juta – Boston 137:130

Golden Stejt – Finiks 118:96

Los Anđeles Lejkers – Los Anđeles Klipers 115:119

Video: Lebron krenuo na polaganje, Nemanja mu lupio šamar: Potez Bjelice o kojem se priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA