≫ 

Spektakularan trijumf Partizana, digao se iz mrtvih, pobedio u poslednjim sekundama

Praznik košarke u Laktašima završen dramatičnom pobedom Beograđana

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u Laktašima rezultatom 70:68 u fantastičnoj utakmici rešenoj u poslednjim sekundama, a junak je bio Uroš Trifunović sa dva ubačena slobodna bacanja na 14 sekundi pre kraja.

U preostalom vremenu, dva puta je ka košu Partizana je šutnuo Voler, jednom za tri, jednom za dva, oba puta promašio i bio je to znak da veliko slavlje hale obojene u crno-belo može da počne.

Strašan meč viđen je u Laktašima. Za "dušu" ljubitelja košarke.

Crno-beli su bili u nokdaunu, dugo u dvocifrenom zaostatku, Igokea je imala i "+11" u poslednjoj deonici, pre toga i 15 razlike, ali Obradovićevi igrači u svom vokabularu nemaju termin "predaja". Serijom preciznih napada crno-beli su brzinski istopili razliku, sveli je na minimalac, prebacili se u vođstvo poenima Pantera sa penala, potom i već pomenutim Trifunovićevim pečatom overili tesan trijumf.

Smailagić je energično vukao Beograđane večeras, 15 poena je ubacio stameni "streč" centar crno-belih, plenio samopouzdanjem, Ledej je dodao 14, a Trifunović 12, i to je trio koji je najjače izgurao ovaj trijumf, mada se moraju istaći i važne sekvence Pantera, te Avramovića u momentima kada je bilo važno preuzeti odgovornost.

Pantera nije bilo nigde čitav meč, dugo je tražio sebe, u statistici mu je sve do samog kraja stajao 1/7 šut iz igre, a onda je trojkom i penalima praktično dao možda i najveći doprinos da utakmica ode u željenom pravcu po Partizan. Amerikanac je meč završio sa 7 poena.

Sve to je na kraju bilo dovoljno da se poništi i neutrališe odlična Igokea koja je 35 minuta imala punu kontrolu igre i rezultata, ali nije umela da "zatvori" utakmicu. Voler je bio nezadrživ u šutu, ubacio je 18 poena, koliko je imao i stameni Stivens, čijim je poenima domaći tim vratio egal 24 sekunde pre kraja (68:68). To su bili i psolednji poeni Igokee večeras.

Radanov je, činilo se, bio na dobrom putu da "slomi" Partizan u poslednjoj deonici serijom poena (8 ukupno, 4/4 za dva), Jošilo je radio ono što najbolje ume - pogađao trojke, pa ipak, sve to se na kraju pokazalo kao nedovoljno za zahuktale crno-bele koji su najbolji i najenergičniji bili baš kada je trebalo, za razliku od rivala. Mirni u šutu, u pasu, u odlukama, igrači Partizana su bili u prelomnim momentima utakmice, na kraju, i uz malo sreće, uspeli da isplivaju u Laktašima.

Imaće domaći za čime da žale, "ispustili" su vrednu pobedu, u jednom momentu su toliko igrački i rezultatski prednjačili, da se činilo da će Parrtizan proći kao i Zvezda u povoju sezone na istom mestu. Čista energija sa tribina je povukla goste da se zalete ka preokretu i pobedi, i to se mora izdvojiti kao bitan faktor večeras. Hala u Laktašima je bila dupke puna, a navijanje je bilo takvo da su gosti u svakom momentu imali utisak kao da igraju u Pioniru. U takvom ambijentu nisu smeli da ustuknu, napali su i došli do vrlo bitne pobede, devete u sezoni, koja ih održava u vrhu uz rame sa Crvenom Zvezdom.

IGOKEA - PARTIZAN 68:70 (15:16, 20:12, 19:19, 14:23)

Igokea: Starks 9, Robinson, Tanasković 2, Radanov 8, Jošilo 11, Ilić, Stivens 18, Voler 18, Fundić, Đorđević 2

Partizan: Panter 7, Ledej 14, Zagorac 4, Avramović 5, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 15, Miletić, Mur 5, Glas, Trifunović 12, Madar 6

KK Igokea - KK Partizan Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna
KK Igokea - KK Partizan Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

ABA liga, 10. kolo

Split - Borac 66:80

Subota

Mornar - Mega 79:75

Igokea - Partizan 68:70

FMP - Krka 21:00

Nedelja

Cedevita Olimpija - Zadar 12:00

Budućnost - Studentski Centar 21:00

Ponedeljak

Crvena zvezda - Cibona 18:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4. decembar 2021 | 22:13

    Ало ганци! Видим, пратите нас више него ваш клубић, за који нисте сигурно како се тачно зове!Овако!На пролеће ћемо видети ко је ко и где!Ако будете бољи, честитат ћу од ❤️!Ако ми будемо бољи, ( а хоћемо јер је Жоц краљ, а мрзите га јер је наш и није ни микрон ваш), е лепо ћу вам душу вадити!Воздра!И још нешто

  • Cole babina baraba

    4. decembar 2021 | 21:07

    Želimiru treba dati nagradu sa kakvim igracima on sve pobedjuje. Covek je car.

  • Maki

    4. decembar 2021 | 21:38

    Grobar sam ali posle ovog veceras stvarno ne znam sta da kazem, sramota me je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA