Cedevita Olimpija se obrukala: Fenjeraš Zadar slavio u Stožicama, Zmajevi na 6/17 sa penala

Užasan meč Ljubljaničana i drugi vezani neuspeh

  • 2
Jogi Ferel

Foto: ABA liga - Cedevita Olimpija - Aleš Fežver

Cedevita Olimpija nastavlja da se ozbiljno bruka. Zmajevima ne vrede ni nova pojačanja, promene na klupi, nešto jednostavno ne štima u Ljubljani. To pokazuje današnji poraz u "Stožicama" od poslednjeplasiranog Zadra - 73:74.

Bio je ovo meč u kojem je Cedevita "ispalila" 34 trojke, a pogodila je samo 11, ali to nije bilo toliki problem. Veći su bila bacanja, gde je domaći tim imao skandaloznih 6/17, što ih je koštalo pobede.

Prva četvrtina napravila je najviše problema sastavu Cedevita Olimpije, koji je odigrao katastrofalno u odbrani i dopustio Zadranima da upišu čak 32 poena. Sa druge strane, domaći su ubacili svega 20 poena, pa je samim tim usledila "jurnjava" rezultata.

U drugoj četvrtini Zmajevi nisu uspeli da učine ništa specijalno, u trećoj su doduše uspeli da "siđu" sa +13 na četiri poena zaostatka, ali su pravi povratak napravili u završnoj deonici.

Tada su dva puta izjednačili, važna bacanja na oko minut do kraja postigao je Džastin Karter i onda se ušlo u dramatičnih 60 sekundi. Imao je Zadar šansu da preko Kartera osigura pobedu, ali je ovaj promašio.

Usledila su bacanja za Džejkoba Pulena kojim je Cedevita Olimpija mogla da dođe do izjednačenja, ali se to nije dogodilo zato što je Amerikanac prvo promašio. Do kraja je na terenu viđena ogromna zbrka, rezultat je ostao isti i Zadrani su upisali ogroman trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Karter sa 19 poena, a na sve to dodao je osam skokova i sedam asistencija. Martin Junaković i Dominik Mavra su upisali po 14 poena. Na drugoj strani, Zek Ogast je dao 14 poena, dok je Melvin Edžam imao jedan manje na svom kontu. Novo pojačanje Jogi Ferel dodao je 11 poena.

Video: Kao Feniks iz pepela: Spektakularan trijumf Partizana u poslednjim sekundama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    5. decembar 2021 | 14:46

    Smesno mekani tim ko MORNAR

  • Fića

    5. decembar 2021 | 16:13

    Nemaju trenera ,nađite boljeg trenera ,imaju opasan tim ,ali nemaju trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA