≫ 

Željko upozorava pred put: "Metropolitan ima izvanrednog trenera, prvi su u Francuskoj"

Crno-beli se u sredu u Parizu sastaju sa francuskom ekipom

  • 17

Reprezentativna pauza je gotova. Košarkaši Partizana su već za vikend odigrali svoju prvu utakmicu nakon kratkog predaha protiv Igokee koju su rešili u velikoj drami, a u sredu ih čeka povratak na posao u Evrokupu.

Sastav Željka Obradovića sastaće se sa Metropolitanom sa kojim je igrao i prethodne sezone u ovom takmičenju. Tim iz predgrađa Pariza nalazi se u odličnoj formi, pošto u domaćem šampionatu ima devet pobeda i samo jedan neuspeh, dok je u Evrokupu na skoru 3-2.

Trener crno-belih upozorava na predstojeći okršaj u Francuskoj, posebno istakavši da Metropolitan sa klupe predvodi Vensan Kole, dugogodišnji selektor Galskih petlova.

- Vodi ih izvanredan trener, Vensan Kole. Činjenica je da su prvi u Francuskoj, igrali su protiv obe evroligaške ekipe - Monaka i Asvela. Dobili su Asvel skoro 20 razlike, ukoliko se dobro sećam. Igraju jako organizovano - analizira Obradović.

Zna i sam šta bi mogao da bude ključ uspeha u ovom duelu. Ističe da će odbrana biti od presudne važnosti.

- Za njih je najvažnije to što dosta igraju u tranziciji. Imaju linije trčanja koje su odlične, daju mnogo lakih poena na taj način. Ključ utakmice je da sprečimo to i da ne dozvolimo glavnim igračima da dolaze do lakih situacija za šut. Pored tranzicije imaju dosta akcija za šutere, igraju strpljivo i pametno. Moramo da odigramo mnogo dobar meč, ako želimo da imamo šansu za trijumf - podvukao je Željko.

KK Partizan - KK FMP Foto: aba-liga.com/Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Zbog manje povrede tokom reprezentativnog ciklusa nećemo na terenu gledati Rodionsa Kuruca.

- Svi osim Kuruca su zdravi, on jedini neće putovati sa nama - istakao je Željko.

Meč protiv Igokee bio je naročito iscrpljujuć za crno-bele, uzimajući u obzir da su morali za kratko vreme da se vrate iz velikog rezultatskog deficita. Obradović smatra da su igrači bez obzira na sve spremni.

- Nisam nimalo zabrinut. To je potpuno uobičajeno, samo je Ledej imao veću minutažu na tom meču. Problem je bio što su neki igrači koji su bili sa reprezentacijama osetili umor, pa su dobili dan više za odmor. Priprema je bila zadovoljavajuća, na meču je bilo i dobrih i loših stvari, što analiziramo. U nekom smo normalnom ritmu utakmica, sa te strane to ne može da bude izgovor. Bitno je da smo pripremili meč, treniramo i u utorak putujemo. Tamo ćemo trenirati, pa u sredu da odigramo na najbolji način - zaključak je Obradovića.

Video: Kao Feniks iz pepela: Spektakularan trijumf Partizana u poslednjim sekundama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    6. decembar 2021 | 16:40

    Ovi opet sa napolitankama igraju ili je ovo vest od prosle godine?😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. decembar 2021 | 15:50

    И треба да се плаше...они их избацили из ципирипи купа...страшни Метрополитен, и ове сезоне, плус Андора...какви моћни тимови...у ближем кругу својих градова...као и ови

  • Kakav

    6. decembar 2021 | 17:21

    folirant rumenkoglu ž(alosna) o(smanlijska) c(urica)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA