Cedevita Olimpija u rasulu: Golemac i sportski direktor na tankom ledu, otišao Karmajkl

Poraz od Zadra u dramatičnoj završnici dodatno je uzdrmao stvari u Ljubljani

  • 2
jurica golemac Foto: MN Press

Uložila je Cedevita Olimpija ogromna sredstva kako bi izgradila solidan tim za nastupe u ABA ligi i Evrokupu. Međutim, nije došla ni 2022. godina, a on se već raspada kao kula od karata. Loši rezultati se ređaju kao na traci, neuspeh od fenjeraša Zadra u ABA ligi je prelio čašu i promene su sve izvesnije.

Iz sastava je već "pobegao" prošlosezonski igrač Igokee, Džeki Karmajkl, a treneru Jurici Golemcu i sportskom direktoru Saniju Bećiroviću se prema pisanju slovenačke štampe, loše piše. Pitanje je koliko je strpljenje vlasnika kluba i da li će se zadržati na klupi do sledećeg vikenda.

Problem za Cedevita Olimpiju na jučerašnjem meču protiv Zadra bila su slobodna bacanja. Odavno se nije desilo da neko u ABA ligi ima tako nizak procenat sa linije penala (samo 35%, 6/17), a upravo jedan promašen penal Džejkoba Pulena je presudio da ne gledamo ni produžetak protiv fenjeraša ABA lige, već da on odnese ceo plen iz "Stožica".

U klub je u međuvremenu stigao Jogi Ferel koji je protiv Zadra i debitovao, ali je spisak nezadovoljnih podugačak. Otišao je Žiga Dimec koji sada igra za poljski Anvil iz Vloclaveka, za njim je otišao i Karmajkl, a pominju se i odlasci još nekoliko igrača.

Cedevita Olimpiji sledi još jedan težak susret sa Virtusom iz Bolonje u Evrokupu, gde će biti teško doći do trijumfa. Posle toga, Zmajevi gostuju Partizanu što će reći da mogu doći u situaciju da imaju pet vezanih poraza.

Video: Hoće-neće u koš: Tanasković izveo potez utakmice, ali lopta ga nije poslušala posle sjajnog kucanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    6. decembar 2021 | 17:19

    CEDEVITA-OLIMPIJA IMA DOBRU EKIPU ALI NEMA TRENERA,OVAJ GOLEMAC JE DNO DNA.

  • Ilija

    6. decembar 2021 | 17:11

    Pa odavno bi trebali da oteraju taj nesposobni dvojac Golemac - Bečirević, mnogi su debelo zaradili na njihovom stručnom radu, ali kao i uvek odgovornost za to nosi vlasnik, kojemu pare izgleda nisu problem. Neka angažuju Simona Petrova, pa da vide šta je to trener, gazio je tog Golemca (a da ne spominjem Partizan, Zvezdu i druge) gde god je stigao, a u ekipi imao maltene rekreativce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA