≫ 

Efes poslao dopis Evroligi: Turci se žale na utakmicu koju je sudio Ilija Belošević

Iz turskog kluba traže fer uslove u narednim susretima

  • 4
Ilija Belošević

Foto: Marko Jovanović

Nezadovoljni suđenjem u derbiju Evrolige protiv Barselone čelnici aktuelnog prvaka Evrope, Anadolu Efesa izdali su saopštenje u kome ističu da žele utakmicu u kojoj će bolji pobediti i da ne žele da sudijske odluke utiču na krajnje rezultate.

Barselona je prošle nedelje savladala Efes u Istanbulu rezultatom 95:93 posle produžetka, a sporne su bile pojedine odluke donete u završnici tog meča. Pravdu su delili Luiđi Lamonika, Ilija Belošević i Mehdi Difala.

- Veoma nam je žao kada nečije greške onemoguće fer igru. Igrali smo utakmicu elitnog evropskog takmičenja, u kojoj su se sastali prošlosezonski finalisti, a sudije nisu bile na očekivanom nivou. Sudijske greške u finišu meča su bacile senku na odličan duel. Naša najveća želja je manji broj sudijskih grešaka - to će dozvoliti fer-plej i mogućnost da se timovi pošteno takmiče - navodi se u saopštenju Efesa.

Turski tim je posle 13. kola u Evroligi u donjem delu tabele sa šest pobeda i sedam poraza, a u narednom kolu gostuje Bajernu.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    7. decembar 2021 | 20:36

    Efes se žali na odluku Lamonica (peta lična Larkin) i nekoliko Difallah. Prvo, pomenuti dvojac dosudio je 4 lične greške Mirotiću (od toga 2 u napadu), Difallah petu (greška Francuza), a onda je Lamonica (kompenzacija) svirnuo smešnu 5. ličnu Larkin. Difallah ga je "pratio", dok se Belošević, mudro, povukao. Uzgred, Ataman je napravio kardinalnu grešku dobivši dve tehničke i isključujuću grešku (Lamonica i Difallah) kada se rezultat lomio. Sve u svemu Lamonica je imao svoj, uobičajeni, nastup, mladi Francuz je vukao po istoj liniji - grešio je obostrano, dok je Belošević grešio najmanje. Nisam advokat Beloševića, ali videlo se da je pokušavao da nađe balans između Lamonica i Difallah. Lamonica je već nominovan za Eurocup, tako da je ovo samo priprema za naredne utakmice. Efes je pobedio sam sebe, po ko zna koji put, i u ovoj utakmici.

  • nibrS

    7. decembar 2021 | 12:04

    Šta se bune Turci... Samo zbog sudijine (onaj nabildovani) greške otišli su u produžetke... Sviran je nepostojeći faul Mirotića nad Larkinom a ovaj dao obadva slobodna bacanja... Inače su bili izgubili u regularnom dijelu i to zasluženo...

  • Vlado

    8. decembar 2021 | 16:34

    Koliko su "u pravu" govori da je Euroleague Beloševića nominovala kao prvog sudiju jedne od najbitnijih utakmica u ovom kolu u Tel Aviv, odmah nakon žalbe. Turci su poznati kao "žrtve" još od utakmice sa Srbijom na SP. Man'te me Ataman & Co - nije vam ovo FIBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA