Vređao Dudu onim pismom, već privođen zbog pretnji: Ko je Dragan Labović, uhapšeni srpski košarkaš?

Predviđali su mu veliku karijeru, ali je ona definitivno prošla ispod očekivanog nivoa

  • 6
Dragan Labović Foto: MN Press

Hapšenje Dragana Labovića, nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Srbije, iznenadilo je javnost - pogotovo zbog načina na koji je bivši centar izazvao skandal u utorak!

Kako je Telegrafu potvrđeno, Labović je fizički nasrnuo na jednog taksistu, oteo mu automobil i novac, a zatim divljao i u jednom vrtiću gde mu radi majka.

To Laboviću nije prvi put da je hapšen zbog nedoličnog ponašanja, s tim što će ovoga puta biti optužen za krivično delo krađe. Prethodni put, kada je pretio jednom muškarcu na bazenu, bio je priveden na trežnjenje i suočio se samo sa prekršajnom prijavom.

- Je***u u ti mamu, zapaliću ti sve što imaš, s**o jedna mala, p**i k***c - vikao je navodno bivši košarkaš tada, posle čega je mladić pozvao policiju, koja je brzo stigla na adresu.

Labović je bio deo generacije 1987. godišta u kojoj su bili Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Nemanja Aleksandrov i koja je harala Evropom od pionira do omladinaca, osvojivši zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2001, 2003. 2005. Najbolji igrač te generacije upravo je bio Labović.

Dok je igrao za FMP, Labović je bio proglašen za MVP-ja ABA lige 2007. godine. Upravo zbopg toga je dobio i poziv u reprezentaciju Srbije koja je pod vođstvom Zorana Moke Slavnića igrala na Eurobasketu.

Bio je i najbolji strelac ABA lige 2009. godine, a ostaće upamćen i po onom šokantnom javnom pismu koje je uputio na račun pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

Dragan Labović Labović (desno) u društvu Vladimira Micova Foto: MN Press

- Gospodine Ivkoviću, ako ste mislili da vam neću odgovoriti na vaš komentar kako sam dugo slavio rođenje deteta, grdno ste se prevarili. Odgovoriću vam sočno, jer mi karakter ne nalaže drugačije! Smatram da je prirodno da se svaka prinova proslavi. Nisam je slavio pred pripreme, nego u toku priprema, ali vam opraštam jer ste čovek u godinama. Moje slavlje i nije neki problem, jer je bilo samo jednom, a raspitajte se kako vaši igrači proslavljaju iz karantina skoro svaki dan kad se spremaju za velika dela.

- Vratio bih se malo na dešavanja iz 2008. godine, kad je sve i počelo. Bio sam najbolji strelac Jadranske lige i najbolji igrač svakog mogućeg prvenstva, ali nisam imao mesta u tada vašoj reprezentaciji sastavljenoj iz jedne menadžerske agencije. Te 2008. digli ste cenu mnogima koji to ne zaslužuju, a meni spustili. Devedeset posto njih je kroz tu akciju uzelo milione. Hvala Bogu i ja sam, ali mimo te akcije, mimo te jedne menadžerske agencije i vašeg urgiranja i zvanja po Evropi kako igrači moraju da igraju.

- Moje mišljenje je da ste neuspešan trener. Mislim da uopšte niste trener, nego da ste košarkaški filozof. Uzeli ste dve Evrolige, potrošili 970 miliona evra", napisao je Labović, uputivši Ivkovića da o trofejima za savet upita Željke Obradovića, a uspehe sa reprezentacijom pripisuje igračkom, a ne trenerskom kadru.

Dragan Labović Labović u dresu Karpoš Sokolija Foto: MN Press

- Ne igram u Realu, niti u Barseloni, ali imam u nogama u poslednje tri godine više minuta na parketu nego 80 odsto vaše reprezentacije. U vašoj reprezentaciji, dok ste vi na čelu, ništa se neće promeniti – lopta će uvek biti kod Teodosića koji će da doda pas Krletu i to je cela igra. Ostali su kao maskote pored terena, odnosno imaju istu ulogu kao te maskote pored terena, ali ne samo u vašoj reprezentaciji, već i u velikim evropskim klubovima! Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate „Politiku”, čuvate golubove… Ja ću i dalje da budem debeo i da igram po 25–30 minuta i zarađivaću mimo vašeg marketinga - poručio je Labović tada.

Po odlasku iz FMP-a, Labović je igrao za Aris, Frankfurt, Jenisej, Krasnaja Krila, Nižnji Novgorod, AZS, Petkim, Rijad, Asesoft, Istanbul, Nokiju i Karpoš Sokoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    7. decembar 2021 | 15:58

    U ovom pismu nema nikakve uvrede.Labović je otvoreno izneo svoj stav .

  • crna gora

    7. decembar 2021 | 15:26

    Labovic nije hteo da bude marioneta da se sa njim zeza Misko i ostali menadzeri, to ga je kostalo igra ja u najvecim klubovima ali je makar covek ostao dosleda , sto se tice Dude nije smeo da vredja takvu velicinu,ali cinjenica je i to da su Dudi vec ostaralom menadzeri sastavljali tim jer tih godina je Labovic bio jedna kd najboljih cetvorki evrope. Toliko

  • V8

    7. decembar 2021 | 14:56

    Sa tim visokim samo niži udarac i pada kao snop, gledao sam jednog takvog kako pada pored bilijar stola, dečko ga složio koliko je dugačak, jedva smo ga podigli..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA