Nenadiću priznanje posle sjajne partije: Srpski košarkaš u idealnoj petorci kola u Poljskoj

On je bio najistaknutiji u pobedi Zjelone Gore na gostovanju Arki u Gdinji

  • 0
Nemanja Nenadić

Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaši nastavljaju da nas na sjajan način predstavljaju u Energa Basket Ligi. Tako je Nemanja Nenadić, nekadašnji igrač Mege, FMP-a i Crvene zvezde, a sada prvotimac Zjelone Gore uvršten u idealnu petorku 13. kola posle odlične partije u pobedi protiv Arke u Gdinji - 73:83.

On je za oko 22 minuta provedena na terenu uspeo da postigne čak 21 poen uz visoke procente šuta (5/6 za dva, 3/5 za tri i 2/3 sa linije penala), a na sve to je nakupio osam skokova i tri asistencije, kao i tri ukradene lopte. Sve to bilo je dovoljno za indeks vredan 25 poena.

Odličan je na toj utakmici bio i njegov saigrač Dragan Apić koji je uz 17 poena imao osam skokova i četiri asistencije, a na njemu je načinjeno čak šest prekršaja. Srpski centar imao je dve ukradene lopte. Na drugoj strani u timu Arke je igrao Novak Musić koji je na 10 poena "nakalemio" pet skokova i četiri lopte ukradene protivnicima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Energa Basket Liga (@plk_pl)

 

Uz Nenadića, u idealnoj petorci kola našli su se Kobi Simons iz ekipe Stal Ostrov Velikopoljski, Džaens Manigat iz Tvarde Pjernjiki Torunja, Stejsi Dejvis iz Kinga Vilki Morskije Ščećin i Aleksandar Džijeva iz Šljonska iz Vroclava, koji je ujedno i MVP ovog kola. Zanimljivo, sledeće nedelje ćemo ga gledati u Beogradu, pošto gostuje sa svojom ekipom Partizanu u Evrokupu.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA