Igokea pobedila Nimbruk koliko je bilo potrebno, Partizanov Dreksel nastavlja da blista

Tim iz Laktaša odigrao sjajnu treću četvrtinu i uspeo da savlada Čehe neophodnom razlikom

  • 0
Trej Dreksel Foto: MN press

Košarkaši Igokee uspeli su u Laktašima da savladaju ČEZ Nimbruk iz Češke i da se tako približe plasmanu u Top 16 fazu FIBA Lige šampiona. Znali su da moraju da slave sa barem pet poena razlike i uspeli su u tome, tako da će u eventualnom krugu biti ispred Čeha - 76:69.

Za to je najzaslužnija bila njihova partija u trećoj četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 23:8. U toku poslednje četvrtine vodili su sa velikih 70:54, ali su na kraju dozvolili Česima da čak dođu do rezultata koji im odgovara (73:69). Na svu sreću, sastav iz Laktaša je trojkom Antabije Volera stigao do više nego neophdonih +7, pošto je u uzvratnom duelu bilo 86:82.

U poslednjem kolu grupne faze, Igokea će se sastati protiv PAOK-a u Grčkoj, dok Nimbruk dočekuje Galatasaraj kod kuće. Pobeda sigurno donosi Top 16 fazu Igosima, a u slučaju poraza moraće da gledaju ka Češkoj i nadaju se porazu današnjeg rivala.

U još jednom duelu koji je bio u centru pažnje, videli smo sjajnu partiju košarkaša Partizana na pozajmici u Stal Ostrovu. Trej Dreksel je nažalost izgubio od Baksi Manrese, ali je još jednom pokazao da zaslužuje da dobije priliku u crno-belom sastavu - 75:88.

On je španskom timu ubacio 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije za čak 36 minuta provedenih na terenu, što će reći da trener Igor Miličić dosta poverenja daje Amerikancu koji ima i srpski pasoš.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA