≫ 

Zlatibor novi lider Košarkaške lige Srbije, Radničkom nije pomogao sjajni Raško Katić

Košarkaš Kragujevčana igra i sa navršenih 40 godina života

  • 0
Dušan Kutlešić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora nalaze se u furioznoj seriji pobeda nakon koje će se, barem do sutrašnjeg dana, zadržati na prvom mestu Košarkaške lige Srbije. Danas je u Čajetini pao Radnički iz Kragujevca, kojem je to bio treći vezani neuspeh u domaćem šampionatu - 91:79.

Kragujevčani su loše otvorili meč, u prvom kvartalu su postigli samo pet poena, pa su potom imali težak zadatak da na nezgodnom gostovanju jure razliku. Iako su na početku četvrte deonice izjednačili, usledio je šokantan pad i serija Zlatibora od čak 20:4, kojom je ova utakmica rešena.

Najefikasniji u ekipi Zlatibora bio je Dušan Kutlešić koji je stigao do dabl-dabla od 22 poena i deset skokova uz tri asistencije, odličan je bio doskorašnji igrač FMP-a, Dimitrije Nikolić sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti. U kragujevačkom sastavu je najdominantniji bio Raško Katić sa 16 poena i pet skokova uz 20 šuteva za dva poena od kojih je osam bilo precizno.

Čajetinci su do sutra lideri Košarkaške lige Srbije, pošto su trenutno na skoru 8-5. Mogu ih preteći samo Vojvodina i Dinamik, a i jedni i drugi će imati težak posao, pošto Novosađani gostuju užičkoj Slobodi u derbiju kola, a Dorćolci putuju u Vršac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA